A3 Haber

Erdoğan, Putin’in kapıda bekletme görüntüsü hakkında ilk kez konuştu

Erdoğan, Putin’in kapıda bekletme görüntüsü hakkında ilk kez konuştu

Erdoğan, Putin’in kapıda bekletme görüntüsü hakkında ilk kez konuştu
Mart 10
17:46 2020

Erdoğan, Moskova ziyaretine ilişkin Rus devlet televizyonu tarafından servis edilen görüntüler hakkında ilk kez konuştu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Brüksel ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, İdlib zirvesi öncesinde Rusya Devlet Başkanı Putin’in kapıda bekletmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Her ülkenin medyasında maalesef bu tür fevri örnekler yer alabiliyor. Ancak Türkiye ve Rusya ilişkileri bu tür medyatik manipülasyonlara kurban edilemez. Arkadaşlarımız konuyla ilgili bütün muhataplarıyla görüştüler. Herhangi bir kastın kesinlikle söz konusu olmadığını, kendilerinin de bu tutumdan ciddi manada rahatsız olduklarını ifade ettiler” dedi.

“NATO toplantısından olumlu bir netice çıkmasını bekliyoruz”

Erdoğan sığınmacılarla ilgili NATO toplantısından sonuç alınmasını beklediğini belirtirken, “Bugün de hem İdlib’deki durumu hem de mülteci meselesini ele almak için Brüksel’e geldik. Fakat meseleyi sadece bu iki konudan ibaret görmüyoruz. Bu yüzden kapsamlı bir hazırlık yaptık. Hem NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg hem de AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu güvenlik tehditlerini ele aldık. NATO ve AB ilişkilerimizi nasıl güçlendirebiliriz diye müzakerelerde bulunduk. Burada hem NATO’nun hem de AB’nin üzerine düşen görevlerin olduğunu muhataplarımıza ilettik. 28 Şubat’ta NATO’yu acil toplantıya çağırdık ve taleplerimizi resmi olarak ilettik. 11 Mart Çarşamba günü yapılacak NATO toplantısından olumlu bir netice çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER