A3 Haber

Erdoğan: Suriye petrolleri için Putin’e teklifte bulundum, ‘Olabilir’ dedi

Erdoğan: Suriye petrolleri için Putin’e teklifte bulundum, ‘Olabilir’ dedi

Erdoğan: Suriye petrolleri için Putin’e teklifte bulundum, ‘Olabilir’ dedi
Mart 10
15:56 2020

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede, Suriye’nin Kamışlo ve Deyrizor bölgesinde petrolün SDG kontrolünden alınması ve bunların geliriyle Suriye’nin yeniden inşaası yönünde teklifte bulunduğunu açıkladı. Erdoğan, Putin’in “Olabilir” diye yanıt verdiğini söyledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Brüksel dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Rusya lideri Putin ile görüşmesinde SDG kontrolündeki Kamışlı ve Deyrizor petrollerini gündeme getirdiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Ben Sayın Putin’e şu teklifi yaptım: ‘Buradan elde edilen petroller yardımıyla, biz işin müteahhitlik tarafını yaparız, eğer mali noktada destek verirseniz, gelin bu yıkılmış olan Suriye’yi ayağa kaldıralım.’ Putin de ‘Olabilir’ dedi. Eğer burada böyle bir adım atılabilirse hatta aynı teklifi Trump’a da yapabilirim.”

Erdoğan’ın açıklaması şu şekilde:

“Kamışlı petrol rezervlerinin olduğu bir yer. Petrol rezervinin olduğu diğer yer Deyrizor. Burada teröristler kaynağı sömürüyor. Buranın üzerinde Amerika’nın da planı var. Kamışlı üzerinde de Putin’in bir planı var. Ben Sayın Putin’e şu teklifi yaptım; “Buradan elde edilen petroller yardımıyla, biz işin müteahhitlik tarafını yaparız, eğer mali noktada destek verirseniz, gelin bu yıkılmış olan Suriye’yi ayağa kaldıralım.” Putin de “Olabilir” dedi. Eğer burada böyle bir adım atılabilirse hatta aynı teklifi Trump’a da yapabilirim. Buradan bu teröristler nemalanacağına -çünkü zaten aldıkları, çıkardıkları petrol işlenmiş petrol değil, yani kalite yok ama alınır ve işlenir hale gelirse- buralardan gelecek imkanla Suriye’yi yeniden imar etme şansımız doğar. Bu da Suriye’nin birliğine, bütünlüğüne kimin sahip çıkma, kimin el koyma isteği içinde olduğunu ortaya çıkarır.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER