A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a eleştiri: Sana maşa görevi verdiler farkında bile olmadın

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a eleştiri: Sana maşa görevi verdiler farkında bile olmadın

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a eleştiri: Sana maşa görevi verdiler farkında bile olmadın
Mart 10
16:27 2020

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Moskova ziyaretine ilişkin Rus basını tarafından servis edilen görüntülere tepki göstererek, “Sana maşa görevi verdiler farkında bile olmadın” dedi.

A3 Haber Merkezi- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasına İstanbul’da Feminist Gece Yürüyüşü’ne müdahale edilmesine tepki göstererek başlayan Kılıçdaroğlu, “İstanbul’da da kadınlar yürümek istediler, yasak getirdiler. Hangi gerekçeyle yasak getiriyorsunuz? Yasak geldiği zaman Türkiye’nin demokrasisi gelişmiş mi olacak? Tam aksine. O nedenle biz yasakçı zihniyetlere karşıyız. İnsanlar silahsız ve şiddetsiz olmak kaydıyla her türlü yürüyüşü yapabilirler” dedi.

“Yolsuzluğu şikayet etti, görevden alındı”

Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman; 2 kez engellediler, başaramadılar. Halkın oyuyla yenemedikleri için ‘İdari kararlarla Salman’ı nasıl uzaklaştırabiliriz de kendimizden birini atarız’ dediler. Vefa Salman bir yolsuzluk yapmış ise kimse merak etmesin onunla ilgili ilk işlemi yapacak parti CHP’dir. Yolsuzluğu şikayet edip, görevden alınan bir belediye başkanı olarak Vefa Salman tarihe geçecektir. Orada yolsuzluğu saptayan düz namuslu bir memur. Olayı görüp tespit ediyor, belediye başkanına haber ediyor. Belediye Başkanı da araştırılması için ilgililere başvuru yapıyor. Anında soruşturma açıyor. Bakanlık ne yapıyor? Belediye başkanını görevden alıyor, AK Parti’li birini başkan atıyor. Bu, Yalova halkına saygısızlıktır.

“Parlamentoda kavga istemiyoruz”

Kılıçdaroğlu’nun CHP grubunda yaptığı konuşmanın satır başları şöyle; “Erdoğan’ın bana yönelik olan, burada söylenmesi mümkün olmayan belli cümleleri kullanarak, bana hakaret etmesini asla kabul etmiyorum. Kendisine de hiçbir cevap vermedim. Grup başkan vekilimiz aynı cümleleri kullanarak cevap verdi. Kızıyorlar, neden bu kelimeleri kullandın diye. Aynısını sen söyledin. Düşünce kadar değerli bir şey yoktur. Biz parlamentoda kavga istemiyoruz.

“ÖSO ile senin ne işin var?”

Maşa rolünü size kim verdi? Hiç düşünmediniz mi sana bu eşbaşkanlığı veren sana ayrı nasıl bir görev verecek diye? Tarih bilgisinden yoksun olanlar buna balıklama atladılar. Yine biz söyledik; ÖSO ile senin ne işin var? Suriye’yi bölme konusunda neden bu işe soyunuyorsun? ÖSO’yu biz Amerika ile beraber kurduk diyor. Sana maşa görevi verdiler farkında bile olmadın. Biz ÖSO’nun hamiliğine soyunduk aynı zamanda. Para, silah verdik, eğittik aynı zamanda. Biz yıllar yılı yanlış yapıyorsunuz, Türkiye’nin başını belaya sokmayın dedik.

“Ortada bir ateşkes yok”

Ağırıma giden Putin’in el işareti ile bizimkileri çağırması. Her biriyle tek tek tokalaşması. Ağırıma gidiyor. Dışişleri Bakanı’nı görüyorsunuz, ter basmış elindeki dosyayı yelleş gibi kullanıyor. Ve bir görüntü var içimi acıtıyor. Kapıda beklerken. Hepsi sıkkın yapılan muameleyi görüyorlar zaten. Haksızlık var, yanlış evet. İnsanlar aşağılanıyor. Hak ediyorlar mı? Hayır. Bunu asla kabul etmiyoruz. Sonunda bir anlaşmayı imzaladılar. Ortada bir ateşkes yok. Erdoğan öyle diyor ama ortada böyle bir şey yok. 3 devlet askeri faaliyetlerin durdurulması kararı alıyor. Türkiye bu anlaşma ile Suriye rejimini resmen tanıyor, sözleşmede Suriye ‘Arap Cumhuriyeti’ olarak geçiyor. Türkiye Suriye’nin toprak bütünlüğünü kabul ediyor. ‘Suriye’nin kaderini Suriye belirler’ diyorduk. ‘Hayır efendim biz belirleyeceğiz’ diyorlardı. Şimdi gittiler, anlaşmayı imzaladılar. Suriye hava sahasının açılması ancak Suriye kabul ederse açılacak. Terör örgütü HTŞ, ‘Ben bu anlaşmaya uymuyorum’ dedi. Suriye gözlem noktalarından geri çekilmeyecek. Gözlem noktalarındaki kuşatma kalkmıyor.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER