A3 Haber

İranlı hemşirenin ‘koronavirüs’ çığlığı: Lütfen evinizi terk etmeyin

İranlı hemşirenin ‘koronavirüs’ çığlığı: Lütfen evinizi terk etmeyin

İranlı hemşirenin ‘koronavirüs’ çığlığı: Lütfen evinizi terk etmeyin
Mart 11
10:09 2020

Çin’de ortaya çıkan koronavirüsün hızla yayıldığı İran’da bir hemşire ağlayarak gözünün önünde 100 kişinin öldüğünü belirterek, İranlılara evlerinden çıkmamaları için yalvardığı görüntüleri paylaştı.

Çin’de ortaya çıkan koronavirüs tüm dünyaya hızla yayılmaya devam ediyor. İran’da bir hemşire ağlayarak İranlılara evlerinden çıkmamaları için yalvardığı görüntüleri sosyal medyada paylaştı.

İran’da son olarak Kovid-19 nedeniyle 43 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısının 237’ye, vaka sayısının ise 7 bin 161’e yükseldiği açıklanmıştı.

“Lütfen evinizi terk etmeyin”

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde İranlı bir hemşire “Lütfen evlerinizi terk etmeyin. Sabahtan beri koronavirüs’den kaynaklı 100’den fazla vaka önümde öldü. Lütfen evinizi terk etmeyin”

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı’na (ISNA) konuşan Berzeger, İran Sağlık Bakanı Said Nemeki ve Meclis Başkanı Ali Laricani’nin de katıldığı Sağlık Komisyonu toplantısında ele alınan konulara ilişkin bilgi verdi.

Berzeger, “Sağlık Bakanı’nın açıklamalarına göre, Gilan kentindeki koronavirüsün bir kısmı Çin’in Vuhan kentinde tespit edilen Kovid-19’dan tamamen farklı. Bu virüs 25 yaşındaki bir hemşireye dahi acımıyor” dedi.

Kovid-19’dan farklı bu virüsün Kum kentinde de göründüğünü kaydeden Berzeger, “İkinci virüsün kaynağı neresidir belli değil? Sağlık Bakanı’nın konuşmalarından anladığım, ülkede iki çeşit virüs var; biri Çin’in Vuhan kentinde görülen, diğeri ise menşei belli olmayan bir virüs. Tahminim bu ikinci virüs, ABD’nin İran’da yaydığı biyo-terörizm virüsü olabilir” açıklamalarında bulundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER