A3 Haber

Katledilişinin altıncı yılında Berkin Elvan’ın ailesinden mesaj: Adalet aramaktan vazgeçmeyeceğiz

Katledilişinin altıncı yılında Berkin Elvan’ın ailesinden mesaj: Adalet aramaktan vazgeçmeyeceğiz

Katledilişinin altıncı yılında Berkin Elvan’ın ailesinden mesaj: Adalet aramaktan vazgeçmeyeceğiz
Mart 11
08:44 2020

Gezi Parkı eylemlerinde Okmeydanı’nda polisin attığı biber gazı fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün boyunca yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ölümünün üzerinden altı yıl geçti. Berkin için bugün İstanbul Şişli’deki Feriköy Mezarlığı’ndaki kabri başında saat 14.00’te anma töreni düzenlenecek. Berkin’i vuran polis F.D.’nin yargılandığı davaya da 18 Mart’ta İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek.

Elvan’ın ablası Gamze Elvan, “Tek isteğim yaşamasıydı. Yeniden bisiklet sürmesiydi. Hayat sadece Berkin’i çalmadı bizden. Onun çocukluğuyla beraber benim ve ortanca kardeşimiz Özge’nin de çocukluğunu çaldılar” dedi. Baba Sami Elvan, kendileri için Berkin’in acısının hâlâ ilk günkü gibi olduğunu söyleyerek, “Adalet aramaktan bırakmayacağız” diye konuştu. Anne Gülsüm Elvan da, “Çocuğumuz için ayakta durmak zorundayız” ifadesini kullandı.

“Biz yıllardır adalet bekliyoruz”

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre Gamze Elvan, “Kardeşim gözlerimin önünde eridi. Tek isteğim yaşamasıydı. Yeniden bisiklet sürmesiydi. Hayat sadece Berkin’i çalmadı bizden. Onun çocukluğuyla beraber benim ve ortanca kardeşimiz Özge’nin de çocukluğunu çaldılar” dedi. Hayatın kendilerinden sadece Berkin’i çalmadığını aktaran Gamze Elvan, “Biz yıllardır adalet bekliyoruz. Kardeşimi öldüren katil Van’da halen görevde. O polise ‘Berkin’i vur’ diyen kişi halen görevde. Berkin yaşamayı hak eden bir çocuktu. Bir an önce yargıçların bağımsızlaşmasını ve adaletin tecelli etmesini istiyorum. Şu an tek isteğim insanların 11 Mart 2014’te 2 milyon olup Feriköy’e geldikleri gibi, bu davaya sahip çıkması” diye konuştu.

“Mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz”

Baba Sami Elvan de altı yıl geçmesine karşın acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu belirterek, “Acımızı bağrımıza basarak dik durmaya, mücadele etmeye çalışıyoruz. Yargı süreci tamamen hukukun dışında işliyor. Polis hedef alarak çocuğumu vurdu. Görüntüler ortadayken dosyada devlet eliyle delil karartılmak isteniyor. Bu dosyanın üzerinde bir el olduğu zaten çok belli. Uğur Kaymaz’ın, Ceylan Önkol’un katilleri yargılansaydı bugün belki benim oğlum yaşıyor olacaktı. Bizler, çocuklar ölmesin, Berkin’ler yaşasın diye mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

“Analar ağlamasın”

Anne Gülsüm Elvan, ilk günkü acıyı halen yaşadığını söyleyerek “Çocuğumuz için ayakta durmak zorundayız. Bizler Dilek Doğan, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz davalarında verilen kararları gördük. Aynısının karşımıza çıkacağını biliyoruz. Başka analar ağlamasın, gözyaşları akmasın istiyoruz. Feriköy’deki mezarı başında bugün saat 14.00’da onu anacağız. 18 Mart’ta ise davamız var. Berkin’in amcalarını, teyzelerini, ablalarını, ağabeylerini kardeşlerini, oraya bekliyorum” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER