A3 Haber

CHP Kurultayı koronavirüs nedeniyle ertelendi

CHP Kurultayı koronavirüs nedeniyle ertelendi

CHP Kurultayı koronavirüs nedeniyle ertelendi
Mart 12
16:56 2020

Bir süredir koronavirüs kapsamında ertelenip ertelenmeyeceği merakla beklenen CHP Kurultayı ertelendi.

A3 Haber Merkezi- Bir kaç gündür CHP’de  gözler CHP Kurultayı’nın koronavirüs  nedeniyle ertelenip ertelenmeyeceğine çevrilmişti.

Gün içinde açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ta “CHP kurultayı Koronavirüs nedeniyle ertelenecek mi?” sorusuna “Kurultay’ın ertelenmemesi bizim en büyük isteğimizdir” yanıtı vermişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise dün, “Kurultayın ertelenmesi veya iptal olması gibi bir süreç şuan için konuşulmadı. Ama şu an bununla ilgili netleşmiş bir konu yok” demişti.

DHA’nın geçtiği flaş habere göre CHP Kurultayı ertelendi.

PM yetkiyi MYK’ye verdi

DHA ikinci bir haber geçerek CHP Parti Meclisi’nin (PM), 37’nci Olağan Kurultay ile ilgili çalışmaları yürütmek ve ‘erteleme’ dahil gerekli kararları almak için Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) yetki verdiğini belirtti.

CHP PM Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantıda, 28-29 Mart’ta yapılacak 37’nci Olağan Kurultay ve koronavirüs konusu ele alındı. Toplantıda Enfeksiyon Uzmanı ve PM üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer de koronavirüsle ilgili sunum yaptı.

PM, 37’nci Olağan Kurultay ile ilgili çalışmaları yürütmek ve erteleme dahil gerekli kararları almak için MYK’ye yetki verdi. MYK, kurultay ile ilgili ‘erteleme’ ve ‘seyircisiz yapılma’ gibi kararları gelişmelere göre verecek. Pazartesi günü toplanması beklenen MYK’nın, kurultayın kesin tarihini belirleyeceği belirtildi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER