A3 Haber

İran koronavirüs nedeniyle IMF’den beş milyar dolar istedi

İran koronavirüs nedeniyle IMF’den beş milyar dolar istedi

İran koronavirüs nedeniyle IMF’den beş milyar dolar istedi
Mart 12
14:33 2020

Koronavirüs salgınının vurduğu İran, IMF’den yardım talep etti. Ülkenin Merkez Bankası Başkanı Abdolnaser Hemmati IMF’den beş milyar dolar istediklerini açıkladı.

Koronavirüs salgınının etkilediği İran, Uluslararası Para Fonu’ndan ( IMF) 5 milyar dolarlık acil durum yardımı talep etti. Konuyla İlgili açıklama İran Dışişleri Bakanı Javad Zarif ve İran Merkez Bankası Başkanı Abdolnaser Hemmati’den geldi.

Zarif Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “IMF direktörü Kristalina Georgieva COVİD19’dan etkilenen ülkelerin Acil Mali Enstürman’la destekleneceklerini açıklamıştı. Merkez Bankamız bu fona acil ulaşım talebinde bulundu. IMF fonun zorunluluğunu yerine getirmeli ve tarihin doğru tarafında yer almalı, sorumlu şekilde davranmalı” dedi.

Beş milyar dolarlık talep

İran Merkez Bankası Başkanı Abdolnaser Hemmati ise Instagram’dan yaptığı açıklamada IMF’den koronavirüsle mücadele etmek için 5 milyar dolar talep ettiklerini açıkladı.

Koronavirüs salgınının en sert şekilde vurduğu ülkelerden biri olan İran’da 9 bin vaka tespit edildi ve 354 kişi yaşamını yitirdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER