A3 Haber

Koronavirüs zamanı spor salonuna gidilebilir mi?

Koronavirüs zamanı spor salonuna gidilebilir mi?

Koronavirüs zamanı spor salonuna gidilebilir mi?
Mart 12
12:13 2020

Türkiye’de koronavirüs vakasının tespit edilmesinden ardından yurttaşlardaki panik havası sürüyor. Uzmanlar kalabalık yerlerden uzak durulması gerektiğini belirtirken bu süreçte spor salonlarında değil evde spor yapılması çağrısı yaptı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dünya çapında 126 bin 258 kişiyi etkiledi. Uzmanlar virüsten etkilenmemek için kalabalık ortamlardan uzak durmak gibi belirli uyarılarda bulunurken düzenli spor yapan insanların aklına “Spor salonları ne kadar tehlikeli?” sorusu geldi.

Baylor Koleji Tıp Epidemolojisi ve Popüler Bilim Bölümü Geçici Başkanı Chris Amos, koronavirüs döneminde gerekli önlemler alındığı takdirde spor salonuna gitmenin bir zararı olmadığını savundu. Amos, spor salonuna gidildiğinde kişilerin yanlarında anti bakteriyel mendil taşımaları ve kullandıkları her aleti kullanımdan önce silmeleri gerektiğini belirtti. Amos, yine de aşırı yoğun antrenmanların yapılmaması gerektiğini bildirdi.

New York Times gazetesinde yer alan bir haberde de spor salonuna üye olan kişilerin kendi hijyen ürünlerini yanlarında taşıması gerektiği belirtildi.

Health dergisine konuşan spor hekimliği doktoru Jordan Meltz, salgın döneminde hareketli kalmanın önemini vurgularken “Hastalarıma her gün hareket etmelerini tavsiye ediyorum. Bu şekilde vücut ve bağışıklık sistemi enfeksiyonlarla savaşmaya hazır olur” dedi.

“Mümkünse evde spor yapılmalı”

Uzmanlar, çevredeki insanları tehlikeye atacak semptomlar göstermiyorsa kişilerin önlemlerini alarak spor salonuna gidebileceğini fakat mümkünse en idealinin ev gibi ortamlarda spor yapmak olduğunu aktardı.

Koronavirüsün ilk ortaya çıktığı Çin’in Vuhan kentinde insanlar günler süren karantina boyunca tüm işlerini evlerinden halletmek zorunda kalmıştı. Profesyonal sporcuların antrenmanlarını evlerinin salonunda yaptığı görüntüler gündeme gelmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER