A3 Haber

Yüsra bebek ve annesi Ayşe Yıldız, 46 gün sonra buluştu

Yüsra bebek ve annesi Ayşe Yıldız, 46 gün sonra buluştu

Yüsra bebek ve annesi Ayşe Yıldız, 46 gün sonra buluştu
Mart 12
15:29 2020

Elazığ depreminde enkaz altında kalarak yaralanan Ayşe Yıldız, 46 gün sonra 2.5 yaşındaki kızı Yüsra ile buluştu.

24 Ocak günü meydana gelen merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan ve 41 kişinin yaşamını yitirdiği 6.8 büyüklüğündeki depremde, Mustafa Paşa Mahallesi’nde yıkılan binanın enkazında 37 yaşındaki eşi Hüseyin Yıldız ve 12 yaşındaki oğlu Onur’u kaybeden Ayşe Yıldız ve kızı Yüsra, yaralı çıkarıldı.

Enkazdan yaralı çıkarılan 36 yaşındaki anne Ayşe Yılmaz ve kızı Yüsra, Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde tedaviye alındı. Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ndeki anne ve kız, bir aylık tedavilerinin ardından Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burada 15 gün süren tedavilerinin ardından, doktorlar anne ve kızının aynı odada kalmalarına karar verdi.

“Yüsra onu terk ettiğimi sandı”

46 gün sonra kızına kavuşan Yıldız, depremde eşi Hüseyin Yıldız ve oğlu Onur’un üzüntüsünü yaşarken, kızıyla birlikte hayata tutunmaya çalışıyor. Kızıyla bir araya geldiği için kendini iyi hissettiğini anlatan Yıldız, “Kızım onu terk ettiğimi sandı. Çok şükür yanımda şu an. Moralim onun sayesinde biraz düzeldi. Bana umut veriyor” dedi.

Hastanede görevli Doç. Dr. Serdar Altuğ, Yüsra bebek ve annesi Ayşe Yıldız’ın tedavisinin devam ettiğini belirterek, “Yüsra’nın bacağın alt kısmında kas ezilmelerinin olduğu bir doku kaybı vardı. Doku nakli yaparak yarasını kapattık. Annesinin bacağındaki yaralar biraz daha fazla olduğu için tedavisi devam ediyor” diye konuştu. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER