A3 Haber

Beş çocuğa cinsel istismarda bulunan antrenöre 75 yıl hapis cezası

Beş çocuğa cinsel istismarda bulunan antrenöre 75 yıl hapis cezası

Beş çocuğa cinsel istismarda bulunan antrenöre 75 yıl hapis cezası
Mart 15
11:46 2020

Antalya Alanya’da, eskrim antrenörü Tarık İnel’e, beş çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada 75 yıl hapis cezası verildi.

Antalya’nın Alanya ilçesinde eskrim antrenörlüğü yapan Tarık İnel, 20017 yılında, 6 yıl boyunca ortaöğretim ve lise seviyesindeki altı çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan İnel, Antalya Barosu Alanya Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu üyesi avukatların itirazı üzerine yeniden gözaltına alınarak, tutuklandı.

Beş dosyadan 65 yıl hapis verilmişti

Alanya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamanın 22 Haziran 2018 günü görülen ve yaklaşık altı saat süren karar duruşmasında, İnel, beş çocuğa yönelik cinsel istismar suçundan toplam 65 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Bir çocuğa yönelik aynı suçtan ise beraat etti. Karar mağdur çocukların avukatları ve tutuklu sanık tarafından üst mahkeme olan Antalya Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşındı.

Savcı tahliye istedi

6’ncı Ceza Dairesi’de yeniden yapılan yargılamanın onuncu duruşmasına sanık İnel, Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Sanık avukatı ile mağdurlar avukatları Ahmet Sezer ve Ali Oğuzhan Yetkin’in mahkeme salonunda hazır bulunduğu duruşmada, Cumhuriyet savcısı, müştekilerin olaydan uzun bir süre sonra şikayetçi olmaları ve ifadelerindeki çelişki nedeniyle beraat ile tahliye kararı verilmesini talep etti.

Mağdur avukatklarından Ahmet Sezer ise, “Müştekilerin geç şikayetçi olmaları suçun işlemediğini göstermez. Müştekilerin ruh ve beden sağlığının bozulduğunu gösterir Adli Tıp Kurumu raporunun dikkate alınmasını ve ceza verilmesini talep ederiz” dedi.

İndirim yapılmadı ceza arttı

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 6’ncı Ceza Dairesi, duruşma sonunda sanık Tarık İnel’e dört çocuğa yönelik eylemlerinden dolayı yerel mahkemece verilen 15’er yıl hapis cezasını onadı. 5’inci çocuk yönünden verilen cezayı ise, az bularak 15 yıla çıkardı. İnel, herhangi bir indirim yapılmayan kararla, toplam 75 yıl hapis cezasına çarptırılmış oldu. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER