A3 Haber

İlahiyatçı Hayrettin Karaman: Toplu namazlar bir süre ertelenmeli

İlahiyatçı Hayrettin Karaman: Toplu namazlar bir süre ertelenmeli

İlahiyatçı Hayrettin Karaman: Toplu namazlar bir süre ertelenmeli
Mart 15
10:39 2020

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen, bir dönem “Sarayın fetvacısı” olarak nitelendirilen Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman, bilim kurullarının kararlarıyla cemaatle namaz ve cuma namazlarının bir süreliğine ertelenmesi gerekliliğine vurgu yaparak, “Bu konuda karar geciktirilmemeli” dedi.

Koronavirüse karşı alınacak önlemleri sıralayan Hayrettin Karaman, virüsün tedbir alınmadığı taktirde hızla yayıldığına işaret ederek, “Sıkı tedbirlerin başında kalabalıkların içine girmemek ve ten temasından, birbirine yakın durmaktan kaçınmak da var” diye yazdı.

Yani Şafak’ta bugün yayımlanan “Koronavirüse karşı tedbirler” başlıklı bir yazı yayımlayan Karaman, şunları kaydetti:

  • Yöneticilerimizin başında namaz kılan bir Cumhurbaşkanı, namaz kılan bir Sağlık Bakanı ve bunların yanında dinden taviz vermeyen bir Diyanet var. Yine bilim kurullarının tavsiyesi üzerine cemaatle namaz ve cuma namazı bir süre ertelensin diye karar verilirse buna uyulacak (Bu konuda karar geciktirilmemelidir.)
  • Böyle bir karar alındığında camiler açık kalır, ezanlar okunur, ancak kalabalık cemaatle namaz kılınmaz, durumu bunu gerektirenler camide tek başına veya küçük cemaatle namazlarını kılarlar. Bulunduğu yerde namaz kılması mümkün olanlar ise kendi mekânlarında kılarlar. Camiler devamlı dezenfekte edilir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER