A3 Haber

TTB: Umreye gidişlere izin verilmemeliydi

TTB: Umreye gidişlere izin verilmemeliydi

TTB: Umreye gidişlere izin verilmemeliydi
Mart 15
20:32 2020

Umreden gelen yurttaşların koronavirüs önlemleri çerçevesinde öğrenci yurtlarında karantina altına alınmasını değerlendiren TTB Merkez Konsey Başkanı Sinan Adıyaman, Umreye gidişlere baştan izin verilmemesi gerektiğini söyleyerek, “Gece yarısı gençleri yurtlarından çıkarıp da Umre’ye gidenleri oraya yerleştirmek sağlıksız ve bunun bilimselliği yok” dedi.

Umreye giden yurttaşlar koronavirüs önlemleri kapsamında Ankara ve Konya’da öğrenci yurtlarında karantina altına alındı. Karantina yeri olarak öğrenci yurtlarının tercih edilmesini Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Başkanı Sinan Adıyaman değerlendirdi.

Adıyaman Umreden gelen herkese biran önce test yapılması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Salgın sırasında insanları Umre’ye yollarsanız, dönüşte onlar karantina altına alacak sağlık ortamda karantinaya alacak tedbirleri almanız gerekirdi. Gece yarısı gençleri yurtlarından çıkarıp da Umreye gidenleri oraya yerleştirmek sağlıksız ve bunun bilimselliği yok. Bırakın hastalığın yönetilmesini yurtlardan öğrencilerin gece yarısı çıkarılması insanlıkla bağdaşmaz. Resmen öğrencileri sokağa atmışlar.”

“Umreye gönderilmemelilerdi”

“Meslek odaları ile Sağlık Bakanlığı ortak çalışmalı ve bizlerden de bilim kuruluna insanlar alınmalı. Bu tür durumlar öngörülmeli. Böyle kriz yönetimi olmaz. Çok iyi yönetiliyor deniyor ancak umreye insan gitmesine izin veriliyor. Umre’ye gidişlere izin verilmemeliydi.”

“İnsanlar birlikte seyrediyor”

Kalabalık yerlerde insanların bir araya gelmemesi için maçların seyircisiz oynatıldığını hatırlatan Adıyaman, “Maçlar tatil edildi ancak insanlar kafelerde bir arada maç seyrediyor” dedi.

“Koronavirüs öğrencilerde de olabilir”

Yurtlarından çıkan öğrenciler içinde de koronavirüs taşıyanların olabileceği uyarısında bulunan Adıyaman, “Belki onlar da şimdi başkalarına virüs bulaştıracaklar” diye dikkat çekti.

Adıyaman, 12 Mart günü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile gerçekleştirdikleri görüşmede umreye giden yurttaşların gündeme gelmediğini de ekledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER