A3 Haber

Umreden dönüşler sürüyor: Dört uçak daha Ankara’ya indi, yolcular karantinaya alınacak

Umreden dönüşler sürüyor: Dört uçak daha Ankara’ya indi, yolcular karantinaya alınacak

Umreden dönüşler sürüyor: Dört uçak daha Ankara’ya indi, yolcular karantinaya alınacak
Mart 15
10:54 2020

Medine’den Ankara’ya umre yolcularını taşıyan dört uçak daha Esenboğa Havalimanı’na indi. Dünden beri oluşan kamuoyu baskısı sayesinde, yolcular öğrenci yurtlarında karantinaya alınacak.

Bu sabah umreden dönen dört uçak dolusu yolcu, sağlık taramasından geçirilerek, karantinaya alınmak üzere Ankara ve Konya’daki beş farklı öğrenci yurduna götürülecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, “Ankara ve Konya’daki bazı yurtlar, umreden dönen vatandaşlarımızın karantina süresi boyunca kalabilmeleri için uygun hale getirilmiş ve söz konusu karantina süreci başlamıştır” açıklamasında bulundu.

Kamuoyu baskısı sonu verdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün umreden dönenlere seslenerek, evden çıkmamaları ve ziyaretçi kabul etmemeleri “ricasında” bulunmuştu. Ancak özellikle sosyal medyada oluşan kamuoyu baskısı ve #UmredenKarantinaya etiketi altında paylaşılanlar sonuç verdi. Umreden dönen yolcuların karantinaya alınmasına karar verildi.

15 bin umre yolcusu evlerine dağıldı, kalan 10 bin yolcu karantinaya alınıyor

Bugüne dek 15 binden fazla yolcu umreden dönmüş ancak herkes evine gitmişti. Kalan 10 bin kadar yolcunun öğrenci yurtlarında karantinaya alınmasına karar verildi.

Ankara’daki yurtlar ve kalan misafir sayısı

  • Şehit Özel Harekat: 2 bin 64
  • Milli İrade: Bin 880
  • Gölbaşı: Bin 448

Konya’daki yurtlar ve kalan misafir sayısı

  • Tahir Büyükkörükçü: 2 bin 228
  • Kutalmışoğlu: 2 bin 710

İbrahim Kalın’dan açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Umreden dönen vatandaşlarımızın sağlık kontrolleri yapıldı ve yurtlarda karantinaya alındı. Sağlık Bakanlığımızın tedbir ve tavsiyelerini özenle ve titizlikle uygulayalım. Koronaya karşı mücadelede rehavet ve panik yok, tedbir var. Bu hepimizin ortak mesuliyetidir” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER