A3 Haber

‘20 Mart’ta kahvehane, lokanta, AVM’leri kapsayacak bir genelge daha geliyor’

‘20 Mart’ta kahvehane, lokanta, AVM’leri kapsayacak bir genelge daha geliyor’

‘20 Mart’ta kahvehane, lokanta, AVM’leri kapsayacak bir genelge daha geliyor’
Mart 16
12:51 2020

Geçici olarak kapatılan pavyon, diskotek, bar ve gece kulüplerinin de üyesi olduğu Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, önlemlerin ilk önce AVM’lerden başlatılması gerektiğini belirtirken, “20 Mart’a bir genelge daha yayınlanacak, kahvehaneleri, lokantaları ve AVM’leri de kapsayacak” dedi.

İçişleri Bakanlığı 81 valiliğe yolladığı genelgeyle koronavirüs tedbirleri kapsamında pavyon, diskotek, bar ve gece kulüpleri geçici süreyle kapatılacağını bildirdi. Kapatılan mekanların da üyesi olduğu Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, bakanlığı kararını değerlendirirken, “Tabi ki sektör mağdur olacak. İçişleri Bakanı, Sağlık Bakanı ve Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Esnaf ve sanatkarların yaralarını saralım. 6 ay ya da 1 yıllık faizsiz kredi verilim. Kiralarımızı, Bağ- Kur primlerini ödeyemeyeceğiz, çalışanlarımıza ücret veremeyeceğiz. Çalışma yapmaları gerekiyor. Anayasa’nın 173’üncü Maddesinde esnaf ve sanatkar korunur diyor. Lütfen esnaf ve sanatkara destek olalım” dedi.

“Önlemler AVM’lerden başlamalıydı”

Önlemlerin ilk olarak eğlence sektöründen başlamasına tepkili olan Güven, “Yıllardan beri eğlence sektörü hep batakhane olarak görülüyor. Aslında ilk olarak halkın yoğun gittiği AVM’lerden başlanması gerekiyordu” dedi.

“Kahvehane, lokanta ve AVM’leri kapsayacak genelge”

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi sonrası yetkilerle yaptığı görüşmeleri aktaran Güven, “20 Mart’a bir genelge daha yayınlanacak, kahvehaneleri, lokantaları ve AVM’leri de kapsayacak. Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda bir çalışma hazırlığında olduğunu öğrendim. Haftanın 2 veya 3 günü AVM’ler belirli saatlerde açılaca” şeklinde konuştu. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER