A3 Haber

İlk koronavirüs aşısı 45 genç üzerinde denenecek

İlk koronavirüs aşısı 45 genç üzerinde denenecek

İlk koronavirüs aşısı 45 genç üzerinde denenecek
Mart 16
09:39 2020

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı ABD ilk aşı denemelerine başlıyor. Koronavirüse karşı geliştirilen aşı ilk etapta 45 kişi üzerinde denenecek.

Koronavirüs nedeniyle ulusal acil durum ilan edilen Amerika Birleşik Devletleri’nde(ABD) yeni tip Covid 19 aşısının ilk denemelerinin 45 kişi üzerinde başlayacağı kaydedildi. Ulusal Sağlık Enstitülerince fonlanan test çalışmaları Seattle’daki Kaiser Permanente Sağlık Araştırma Enstitüsü’nde genç gönüllüler üzerinde farklı dozlarda uygulanacak.

Yetkililer, aşının test edileceği kişilere virüs bulaşma riskinin bulunmadığını ve testin sadece aşının yan etkilerini göstereceği kaydedildi. Yeni teknolojilerle yapılan çalışmaların geleneksel yöntemlere göre hızlı olmadığı ancak daha tesirli olduğu kaydedildi.

Bilim insanlarının söz konusu araştırma çerçevesinde koronavirüs için geçici aşı bulma yollarını da deneyeceği, eğer başarılı olunursa sağlıklı insanların bir ya da iki ay süreliğine Covid 19’dan korunmayı başarabileceği ifade edildi.

Euronews’te yer alan habere göre, yetkililer, koronavirüs salgınına yakalanan hastalarda kullanılacak bir aşının geliştirilmesinin sekiz ay ile bir yıl arasında sürebileceğine dikkati çekti. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada 156 binden fazla kişi Çin’in Vuhan kentinde başlayan salgına yakalandı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER