A3 Haber

İtalya’da virüs etkisi: Papa, boş meydanı kutsadı

İtalya’da virüs etkisi: Papa, boş meydanı kutsadı

İtalya’da virüs etkisi: Papa, boş meydanı kutsadı
Mart 16
11:16 2020

Papa Francis, St Peter’s Meydanı’nda bu haftaki ayinde karşısında boş bir meydan buldu. Papa, koronavirüs nedeniyle herkesin evine kapandığı İtalya’da, St Peters Meydanı’ndaki geleneksel kutsama ayinini gerçekleştirdi.

Koronavirüs nedeniyle karantina altına alınan İtalya’da, ilginç görüntüler kayda geçti.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, St Peter’s Meydanı’nda bu haftaki ayinde karşısında boş bir meydan buldu.

Öte yandan Vatikan, İtalya’da koranüvirüs salgınının yayılması üzerine paskalya kutsal haftası seremonilerinin, halkın katılımı olmadan gerçekleşeceğini duyurdu.

Ayinler canlı yayınlacak

Vatikan Sözcüsü Matteo Bruni yaptığı yazılı açıklamada, Katoliklerin dini seremonileri bu yıl virüs salgını yüzünden televizyon, radyo veya online medya üzerinden izleyebileceği bildirdi.

Vatikan’ın basın bürosundan yapılan açıklamada Papa Francis’in bütün ayinlerinin, “Vatikan News” internet sitesinden canlı olarak yayımlanacağı duyuruldu.

Yasağı dinlemedi, sokakları gezdi

Vatikan’ın resmi medya sitesinde yer alan habere göre Papa Francis koronavirüs salgınına karşı dua etmek için Vatikan’dan ayrıldı. Karantina sebebiyle boş olan Roma caddelerinde yürüyerek Katolik Hristiyanlar için kutsal olan St. Mary Major Bazilikası ile Corso’daki San Marcello Kilisesine gitti.

Meydana on binlerce kişi akın ediyordu

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER