A3 Haber

Koronavirüs endişesiyle tatil beldelerinde yoğunluk: Korkudan geldiler

Koronavirüs endişesiyle tatil beldelerinde yoğunluk: Korkudan geldiler

Koronavirüs endişesiyle tatil beldelerinde yoğunluk: Korkudan geldiler
Mart 16
10:17 2020

Türkiye’de koronavirüs vakasının görülmesinin ardından, okulların tatil edilmesiyle birlikte, tatil beldelerinde yoğunluk arttı. Büyük şehirlerden Çeşme, Urla ve Seferihisar’daki tatil beldelerine gelen yazlıkçılar, yaz gelmeden evlerini açtı.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünya genelinde yayılmaya devam eden koronavirüs (Kovid-19) vakalarının Türkiye’de görülmesinin ardından, okulların da tatil edilmesiyle birlikte tatil beldelerinde yoğunluk yaşandı. İzimr’de yazlıkçılar, sezon başlamadan yazlık evlerini açtı, Çeşme, Urla ve Seferihisar’da yoğunluk oluştu.

Çeşme Alaçatı’da dondurmacılık yapan Ahmet Bağcı vatandaşların bölgeyi tercih ettiğini belirterek, “Burası yarımada olduğu için önü tamamen açık ve dolayısıyla havası da oldukça temiz. Burada huzur var. Özellikle hafta sonları çok kalabalıklaşıyor ve yavaş yavaş kalabalığın arttığını gözlemliyoruz. İzmir, İstanbul gibi bölgelerden gelenler var. Koronavirüs konusunda temkinliler. Gelen vatandaşlarımız yazlıklarını açmış vaziyette. Evlerinde huzurlu bir şekilde yaşamaya devam ediyorlar” dedi.

“Korkudan geldiler”

Alaçatı Mahallesi’nde kuş yemi satışı yapan Mehmet Beşir, “Hafta sonu aşırı derecede kalabalıktı. Herkeste bir korku var. Koronavirüsten korkuyorlar. Dezenfekte edici maddeleri kullanırsak kolay kolay virüs buraya uğramaz. İstanbul’dan, Bursa’dan, İzmir’den birçok kişi Çeşme’ye geldi. Birçoğu da koronaviristen korkup, buraya geldi” diye konuştu. İstanbul’da yaşayan ve Çeşme’nin Alaçatı Mahallesi’ndeki yazlığına gelen Metin Baş ise “İstanbul’dan geldik. Burada bu tarz virüslerin bulunmadığını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Koronavirüsün tüm dünyayı etkilediğini söyleyen ve İstanbul’dan Alaçatı’daki yazlığına gelen Dilek Baş, “Türkiye genelinde koronavirüs konuşuluyor. Umarım hafif olarak atlatırız. Özel anaokulum var ve velilerde ciddi bir panik olduğunu gözlemledim. Hepsi çocuklarını çekmiş durumdalar. Bir kurum sahibi olarak öğretmenlerimi, kurumumu düşünüyorum. Ekonomik anlamda inanılmaz bir yıpranma yaşayacağız. Umarım sağlıklı ve hafif atlatarak geçiririz” dedi.

“Açık havada yayılmadığını duyduk”

Koronavirüs endişesiyle Çeşme’ye gelen Güner Gedik de, “Virüsün açık havada yayılmadığını duyduğumuz için soluğu burada aldık. Virüs sebebiyle endişeleniyoruz. Kalabalık ortamlara girmiyoruz. Ellerimizi yıkıyoruz, dezenfektan kullanıyoruz. Evden çıkmıyoruz, çıkacağımız zaman da açık havayı tercih ediyoruz” diye konuştu.

Kalabalıktan uzak durmaya çalıştığını söyleyen Ayşecik Gedik ise şunları söyledi: “Bugün açık hava olduğu için Çeşme’ye geldik. Şu an burası daha az kalabalık. Çok fazla endişeleniyoruz. Dış ülkelerde gördüğümüz manzaralar bizi ürkütüyor. Kendimizce önlem almaya çalışıyoruz. Evin içini daha fazla dezenfekte ediyoruz” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER