A3 Haber

Koronavirüs önlemleri tam gaz: Sinangoglar da kapandı

Koronavirüs önlemleri tam gaz: Sinangoglar da kapandı

Koronavirüs önlemleri tam gaz: Sinangoglar da kapandı
Mart 16
12:42 2020

Türkiye Yahudi Toplumu, Türkiye’de etkisini gösteren koronavirüs nedeniyle Şişli, Ortaköy ve Caddesbostan dışında tüm sinagogları ibadete kapattı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının önüne geçebilmek için önlemler alınmaya devam ediyor. Türkiye Yahudi Toplumu, Türkiye’de etkisini gösteren koronavirüs nedeniyle Şişli, Ortaköy ve Caddesbostan dışında tüm sinagogları ibadete kapattı. Yapılan açıklamada, açık sinagoglara  60 yaş üstü Yahudilerin gitmemesi önerildi.

Türkiye Yahudi Toplumu’ndan yapılan açıklama şu şekilde;

“Hahambaşımız ve Bet-Dinimizin de onayı ile 18 Mart Çarşamba gününden itibaren, Şişli-Ortaköy, Caddebostan dışındaki tüm sinagoglarımızın faaliyetlerimizin durdurulmasına karar verilmiştir. Şimdilik açık olan bu 3 sinangog da tefialar ve yahdilerimizin mecburi dini ihtiyaçlarını minumum seviyede karşılamak üzere ilgili sinagog yönetimleri tarafından yalnızca bir minyan düzenlenecektir. 60 yaşının üzerindeki yahidlerimizin sinagoga gelmemelerini rica ederiz. Bu zor günleri hep birlikte en iyi şekilde aşmak için birbirimize destek olalım.”

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER