A3 Haber

Koronavirüse karşı alınan önlemlerde sıra ilaç firmalarında: Sahadan çektiler

Koronavirüse karşı alınan önlemlerde sıra ilaç firmalarında: Sahadan çektiler

Koronavirüse karşı alınan önlemlerde sıra ilaç firmalarında: Sahadan çektiler
Mart 16
16:16 2020

Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs nedeniyle ciddi önlemler alınırken, bir hamle de ilaç firmalarından geldi. Türkiye genelinde binlerce çalışanı olan önemli ilaç firmaları salgının yayılma riskini önlemek adına tıbbi tanıtım temsilcilerini sahadan çekme kararı aldı.

Dünyayı derinden sarsan koronavirüsün Türkiye’de de görülmesinin ardından ilaç firmalarından da önemli bir karar geldi. Türkiye’de faaliyet gösteren Pfizer, Bilim, Santa Farma, Abdiibrahim İlaç, Pharmactive ve Sanovel gibi firmalar, virüs salgını nedeniyle tıbbi tanıtım temsilcileri ile teşkilatlarındaki yöneticileri sahadan çekme kararı aldı.

Son Kale İzmir’de yer alan habere göre, firmaların saha çalışanları 16-30 Mart tarihleri arasında eczane, hekim ve hastane ziyaretlerini yapmayacak, çalışmalarını evden yürütecek.  Konuyla ilgili tüm firmalardan çalışanlara bildiri gönderildi. Bazı bildirilerde, “İlaçlarımızın tedariğinin devamı için kritik fonksiyonlar dışında saha teşkilatımız dahil tüm çalışanlarımız 16-30 Mart arası evden çalışacaklardır. Hastalarımıza ilaç tedariğine devam edebilmemiz için fabrika ve dağıtım merkezi operasyonlarımız bu süreçte çalışmaya devam edecektir” ifadeleri yer aldı.  Firmaların oluşan risk nedeniyle virüsün yayılmasının engellenmesi adına evden çalışma kararı aldığı ifade edildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER