A3 Haber

TTB: Koronavirüs vakasının 18’den çok daha fazla olduğuna dair duyum alıyoruz

TTB: Koronavirüs vakasının 18’den çok daha fazla olduğuna dair duyum alıyoruz

TTB: Koronavirüs vakasının 18’den çok daha fazla olduğuna dair duyum alıyoruz
Mart 16
15:16 2020

Türk Tabipler Birliği Başkanı Sinan Adıyaman, koronavirüs vakası sayısının Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı sayıdan daha fazla olduğuna dair duyumlar aldıklarını açıkladı. Umreden gelen yurttaşların yurtlarda karantina altına alınması ile ilgili açıklama yapan Adıyaman, “Umreye gidişlere baştan izin verilmemesi gerekiyordu” dedi.

Türk Tabipler Birliği Başkanı Sinan Adıyaman, koronavirüs salgını hakkında bir basın açıklaması yaptı.
Adıyaman açıklamada, “Hasta sayısının bize belirtilen 18 kişiden çok daha fazla olduğuna dair duyum alıyoruz. Sağlık Bakanlığına sesleniyoruz. Krizi beraber yönetelim. Halkın gözü kulağı bizde, bulguları tabi alıyoruz ama bu kriz merkezi yönetilemez. Koordinasyonlu yürütmemiz gerekli” diye konuştu.

TTB Başkanı Adıyaman ayrıca, Sağlık Bakanalığının aldığı tedbirtler hakkında sağlık çalışanlarının yeterli bilgiye sahip olmadığını da söyledi.

“Umreye gidişlere izin verilmemeliydi”

Umreden gelen yurttaşların koronavirüs önlemleri çerçevesinde öğrenci yurtlarında karantina altına alınmasını değerlendiren TTB Merkez Konsey Başkanı Sinan Adıyaman, Umreye gidişlere baştan izin verilmemesi gerektiğini belirtti.

“Günlük test sonuçları açıklanmalı”

Koronavirüs için yapılan test sayılarının arttırılması gerektiğini belirten Adıyaman, “Günlük yapılan test sayısı ile pozitif çıkan test sayısı ile negatif çıkan test sayısı açıklanmalı.”

“Gerekirse tüm iş yerleri kapatılmalı”

Virüsün yayılması engellemek adına tedbirlerin artması gerektiğini dile getiren Adıyaman, “İbadet bir süreliğine toplumsal olmaktan çıkarılıp bireysel olmalıdır. Virüsün yayılşmasını engellemek için gerekirse ulaşım, eczane, bakkallar dışında tüm işyerleri geçici olarak kapatılmalıdır” açıklamalarında bulundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER