Site icon A3 Haber

‘Türkiye’nin salgına karşı kırılgan sağlık sistemi’: Sağlık personeli ve yatak sayısı yetersiz

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, koronavirüs salgınıyla ilgili “Türkiye’nin Salgına Karşı Kırılgan Sağlık Sistemi” adıyla hazırladığı raporda hem hasta yatakları hem de doktor sayısı bakımından Türkiye’nin diğer ülkelerden daha kötü durumda olduğuna işaret etti.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili hazırladığı raporda ülkelerin sağlık hizmetlerinde ani bir talep ve bunun sonucunda sistemin çökme tehlikesine karşı önlemler alındığına işaret etti. Taşçıer, koronavirüs salgını durumunda hem hasta yatakları hem de doktor sayısı bakımından Türkiye’nin diğer ülkelerden daha kötü durumda olduğuna işaret etti.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre, Taşçıer’in hazırladığı “Türkiye’nin Salgına Karşı Kırılgan Sağlık Sistemi” isimli raporda şunlar yer aldı:

“Önlemler hızla alınmalı”

Taşçıer, koronavirüs salgını durumunda hem hasta yatakları hem de doktor sayısı bakımından Türkiye’nin diğer ülkelerden daha kötü durumda olduğuna dikkat çekerek, “Bu virüsün ülkemizde yayılımını minimuma indirebilmek ve sağlık hizmetlerinin ani bir taleple çökmemesi için tüm önlemler hızla alınmalıdır” dedi.

Exit mobile version