A3 Haber

Erdoğan’dan koronavirüs açıklaması: Bu süreci sabır ve dua ile aşacağımıza inanıyorum

Erdoğan’dan koronavirüs açıklaması: Bu süreci sabır ve dua ile aşacağımıza inanıyorum

Erdoğan’dan koronavirüs açıklaması: Bu süreci sabır ve dua ile aşacağımıza inanıyorum
Mart 18
14:36 2020

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kritik koronavirüs toplantısı başladı.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkarak neredeyse tüm dünyaya yayılan, Türkiye’de de görülen yeni tip koronavirüse karşı alınacak önlemlerin konuşulacağı toplantı Çankaya Köşkü’nde başladı.

Gerçekleştirilecek toplantıya 60’dan fazla kişinin katılacağı belirtilirken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 16 kabine üyesi, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Merkez Bankası Başkanı, Varlık Kurumu Genel Başkanı, BDDK Başkanı, SPK Başkanı, BİST Başkanı, birçok kamu bankasının genel müdürü ile birlikte birçok iş veren sendikası temsilcisi ve STK temsilcileri katılıyor.

80 kişilik salonda yapılacak Koronavirüs zirvesinde birtakım önlemler de alındığı aktarıldı. Geniş bir masa bir metre aralıklı sandalyelerde gerçekleşecek toplantıya giriş öncesinde de hijyen kuralları dikkate alındığı ifade edildi. Toplantıdan ekonomik tedbir kararlarının çıkması bekleniyor.

Erdoğan’dan toplantı öncesi açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, koronavirüsün ekonomik sonuçlarına dikkat çekerken, “​(Koronavirüs) Günlük hayatı durma noktasına getiren böyle bir sürecin pek çok boyutu yanında ciddi ekonomik sonuçları da ortaya çıkacaktır” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

  • Bugüne kadar hastalığın kontrol altında tutulmasıyla ilgili sağlık önlemleri ve diğer tedbirleri hayata geçirdik, geçirmeye devam ediyoruz. Gönüllü veya zorunlu karantina uygulamaları sebebiyle günlük hayatı durma noktasına getiren böyle bir sürecin pek çok boyutu yanında ciddi ekonomik sonuçları da ortaya çıkacaktır.
  • ​Türkiye olarak hem bu hastalığın salgın haline dönüşmesini engelleme hem de üretimi, ticareti, istihdamı, ekonomiyi canlı tutma mecburiyetimiz var. Ülkemizin Ağustos 2018’de yaşadığımız kur, faiz, enflasyon saldırısının etkilerinden kurtulmaya, işlerin tekrar yoluna girmeye başladığı dönemde ipin ucunu asla bırakamayız.

‘Alacağımız kararlarla bu zoru birlikte başaracağız’

  • Kovid-19 ile mücadele ederken sanayisi ve ticaretiyle tüm ekonominin çarklarının dönmeye devam etmesini sağlamak elbette kolay değildir. Bunun için devlete düşen görevlerin yanında özel sektörün de yerine getirmesi gereken sorumlulukları olduğu muhakkaktır.

“Bu süreci sabır ve dua ile aşacağımıza inanıyorum”

  • İnşallah bugün burada alacağımız kararlarla bu zoru birlikte başaracağız. Ülkemizi sağ salim bu süreçten çıkardığımızda önümüzde eskisinden çok daha büyük fırsatların bizi beklediğini şimdiden görebiliyoruz. Tabii burada bir taraftan sabır, bir diğer taraftan dua ile bu süreci aşacağımıza inanıyorum.

‘Hastalığı sıkı bir şekilde kontrol altında tutabilirsek, güzel bir tablo bizi bekliyor’

  • Çin’deki salgın dönemi Avrupa başta olmak üzere tüm dünyayı üretim konusunda alternatifler aramaya itmiştir. Üretimde alternatif denince ilk akla gelen yerlerden biri Türkiye’dir.
  • Ayrıca virüs salgını ve petrol fiyatlarının düşüşüyle bağlantılı olarak finans alanında yaşanan gelişmeler de ülkemize ilave avantajlar sağlayacaktır.
  • Şayet önümüzdeki birkaç haftalık dönemi iyi yönetir, milletimizi iyi bilgilendirir, hastalığı sıkı bir şekilde kontrol altında tutabilirsek umduğumuzdan da güzel bir tablo bizi bekliyor.
  • Önemli olan hastalığın bizi yenmesine fırsat vermeden, bizim hem tıbbi olarak virüsün hem de bunun psikolojik ve ekonomik etkilerinin üstesinden gelebilecek dirayeti ortaya koyabilmemizdir. Bu konuda ben sizlere güveniyorum. Ve bunu birlikte aşacağımıza da inanıyorum.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER