A3 Haber

Koronavirüs nedeniyle iki Türk daha yaşamını yitirdi

Koronavirüs nedeniyle iki Türk daha yaşamını yitirdi

Koronavirüs nedeniyle iki Türk daha yaşamını yitirdi
Mart 18
16:29 2020

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün itibariyle Türkiye’de koronavirüsten ilk ölümün gerçekleştiğini açıklamasının ardından İngiltere’nin başkenti Londra’da 54 yaşında ve Avusturya’da 28 yaşında olmak üzere iki Türk yurttaşın koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği bildirildi. 6 Mart tarihinde Fransa’da bir yurttaşımız daha koronavirüsten yaşamını yitirmişti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle dünya genelinde yaşamını yitirenlerin sayısı sekiz bin 231’e, vaka sayısı da 204 bin 43’e çıktı. Türkiye’de ise dün itibariyle vaka sayısı 98’e yükselirken virüs nedeniyle ilk ölümünde gerçekleştiği açıklanmıştı. İngiltere ve Avusturya’da yaşayan iki Türk yurttaşın koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklandı. Fransa’da 6 Mart tarihinde bir Türk yurttaşın daha virüs nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

İngiltere’nin başkenti Londra’da 54 yaşındaki bir Türk vatandaşının virüs nedeniyle öldüğü açıklandı. Türkiye’nin büyükelçiliğine ölüm haberinin iletildiği belirtilirken, yaşamını yitiren kişinin astım ve şeker hastası olduğu açıklandı.

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun yaptığı açıklamada, Avusturya’da virüs nedeniyle bir Türk’ün yaşamını yitirdiğini açıkladı. Ceyhun, böbrek yetmezliği ve şeker hastalığı bulunduğunu belirttiği kişinin 28 yaşındaki Yonca Akyol olduğunu söyledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER