A3 Haber

Bakan açıkladı: Türkiye’de sekiz bin kişiye test yapılmışken, ABD’ye 500 bin kit satıldı

Bakan açıkladı: Türkiye’de sekiz bin kişiye test yapılmışken, ABD’ye 500 bin kit satıldı

Bakan açıkladı: Türkiye’de sekiz bin kişiye test yapılmışken, ABD’ye 500 bin kit satıldı
Mart 19
16:29 2020

Türkiye’de düne kadar sadece sekiz bin kişiye test yapılırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kendi korona kitimizi geliştirdik ve ABD’ye 500 bin adet sattık” açıklamasında bulundu.

A3 Haber Merkezi- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerini koronavirüs salgınına ilişkin bilgilendirdi. Koca, “Virüsün bulaştırıcılık süresi kesin olarak bilinmemektedir. Enfeksiyonun yaygın belirtileri ateş, öksürük ve solunum sıkıntısıdır. Daha ileride böbrek yetmezliği ve ölüm gerçekleşmektedir. Dünya Sağlık Örgütü, Çin Halk Cumhuriyeti’ne ait Covid-19 için ölüm hızını yüzde 3.8 olarak bildirmiştir” dedi.

“Hedef taramayı hızlandırmak”

Mevcut durumda taramayı hızlandırmayı hedeflediklerini belirten Bakan Koca, “Bu kapsamda laboratuvar sayımız 25 ilde toplam 36’ya çıkacaktır. Bugün itibarıyla 2 vakıf üniversitesinin devreye girmesiyle 18 merkezde çalışmaya başlandığını söylemek istiyorum. Kendi korona kitimizi geliştirdik. Ayrıca ABD’den 500 bin tanı siparişi aldık ve sattık. Yakında neredeyse bütün büyükşehirlerde test yapabilir olacağız. Önümüzdeki 1-2 gün içinde hızlı tanı kiti devreye girmiş olacak. Çin’de geliştirilen bu tanı kitinin bugün kargoya verilip yarın geleceğini buradan müjdelemek istiyorum. Hedef de günlük 10-15 bin tarama yapacak hale gelmek istiyoruz” diye konuştu.

Düne kadar sadece 8 bin kişiye test yapılmıştı

Vaka sayıları yüksek oranda artmaya devam edince ülke genelinde kaç kişiye koronavirüs testi yapıldığı merak konusu olmuştu. Bakanlıktan edilen bilgiye göre dün sabah saatlerine kadar Türkiye’de 8 bin 2 kişiye test yapıldı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER