A3 Haber

Öykü Arin’den evde kalanlara öneriler: Oyun oynayabiliriz, halı bile örebiliriz

Öykü Arin’den evde kalanlara öneriler: Oyun oynayabiliriz, halı bile örebiliriz

Öykü Arin’den evde kalanlara öneriler: Oyun oynayabiliriz, halı bile örebiliriz
Mart 19
11:19 2020

Lösemi tedavisi gören Öykü Arin Yazıcı, koronavirüs önlemleri kapsamında ‘Evde Kal’ çağrısında bulundu. Tedavisi boyunca uzun süre hastanede steril odada kalan Öykü Arin, koronavirüsten korunmak için evden çıkmayanlara da tavsiyelerde bulundu.

İzmir’de geçen yıl Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi koyulan beş yaşındaki Öykü Arin Yazıcı, tedavisi için Antalya’ya getirildi. Anne Eylem Şen Yazıcı ve baba Çağdaş Yazıcı tarafından ‘Öykü Arin’e umut ol, donör ol’ kampanyası başlatıldı. Yurt içinde ve yurt dışında binlerce kişi, Öykü’ye umut olabilmek için kök hücre bağışında bulundu.

Geçen 11 Nisan’da hastanede tedaviye alınan Öykü Arin’e, annesi Eylem Şen Yazıcı’dan yarı uyumlu nakil yapıldı. Nakil olumsuz sonuçlanınca 26 Haziran’da babası Çağdaş Yazıcı’dan yapılan yarı uyumlu nakilde ilik uyumu yüzde 98.5 oranında başarılı oldu.

Tedavisi boyunca steril odada kalan Öykü Arin, çeşitli eğlenceler bularak vaktini geçirdi. Tedavisinden sonra uzun süre evde kalarak herhangi bir enfeksiyon kapmamaya özen gösteren Öykü Arin, bir süre sonra kalabalık ortamlara girmeden açık havada gezdi.

Öykü Arin de ev karantinasında

Koronavirüs endişesiyle Öykü Arin Yazıcı da etkilendi. Lösemi hastalığı nedeniyle riskli grupta yer alan Öykü Arin’in, ev karantinasına girmesi gerektiği söylendi. Yaklaşık 1,5 yıldır annesiyle ve tek başına eğlenmeyi öğrenen Öykü Arin, bu süreçte kendisi gibi evde kalanlar için önerilerde bulundu.

Eylem Şen Yazıcı, kızı Öykü Arin’in evde kalanlar için önerilerini sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşımdaki videoda Öykü Arin, “Dışarıda koronavirüs var ve çok tehlikeli. Herkes evinde bir şeyler yaparak vaktini geçirebilir. Evde puzzle, logo, resim yapabiliriz. Saklambaç oynayabiliriz. Kovalamaca ve monopoly oynayabiliriz. Halı bile örebiliriz. Yastık savaşı yapabiliriz. Böyle şeyler yapabiliriz. Herkes evde kalsın. Yapıştırma yapabilir, oyuncak hayvanlarımızı konuşturabiliriz” önerilerinde bulundu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER