A3 Haber

Sağlık Bakanlığı’ndan online ‘koronavirüs’ testi

Sağlık Bakanlığı’ndan online ‘koronavirüs’ testi

Sağlık Bakanlığı’ndan online ‘koronavirüs’ testi
Mart 19
18:07 2020

Sağlık Bakanlığı, önlemler kapsamında ‘koronavirüs kontrolü’ için internet sitesi açıldığı duyuruldu. Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara’nın Bakanlığın virüs için online test için internet sitesi kurduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığı’ndan koronavirüs önlemleri kapsamında bir adım daha geldi. Bakanlık tarafından online koronavirüs kontrolü için bir internet sitesi kuruldu.

Kendisinde veya bir yakınında koronavirüs olduğunu düşünenlerin https://koronaonlem.saglik.gov.tr/ adresine girip soruları cevaplayarak detaylı bilgi edinebileceği belirtilen sitede “Sonuçlar sadece öneri niteliği taşımaktadır ve nihai bir sonuç/kesinlik içermemektedir, tavsiye niteliğindedir” ifadeleri yer alıyor.

Kullanıcılar kişisel bilgilerini girdikten sonra ‘kronik hastalık’, ‘koronavirüs belirtileri’ ve ‘en son ziyaret edilen şehir’ gibi soruları yanıtladıktan sonra bir dizi tavsiyeye ulaşıyor.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara duyurdu

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara da siteyi sosyal medya hesabından duyurarak “COVID-19 hastalığı şüphesinde, ya da ateşiniz ve öksürüğünüz varlığında nasıl hareket edebileceğimiz bilgisi için 184 veya http://koronaonlem.saglik.gov.tr ifadelerine yer verdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER