A3 Haber

Eski DPT Müsteşarı: Erdoğan’ın açıkladığı paketin 100 milyarı bulmasına imkan yok

Eski DPT Müsteşarı: Erdoğan’ın açıkladığı paketin 100 milyarı bulmasına imkan yok

Eski DPT Müsteşarı: Erdoğan’ın açıkladığı paketin 100 milyarı bulmasına imkan yok
Mart 20
08:20 2020

DPT eski müsteşarlarından Samsun bağımsız milletvekili Erhan Usta, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın koronavirüse karşı açıkladığı ekonomik paketin büyüklüğünün 100 milyar lira gibi bir boyutta olmadığını, rakamların abartılarak toplandığını savundu.

Erhan Usta, Türkiye’nin 2019 yılını tarihinde görülmemiş bir bütçe açığıyla kapattığını hatırlattı ve “Ne yazık ki bu krize söylendiği gibi güçlüyken değil kötü bir mali yapıda yakalandık. Yüzde üç olan faiz dışı açığı, Türkiye’nin karşılaştığı en yüksek açıktır. İyi günlerde paralar har vurulup harman savruldu, şimdi virüsün ortaya çıkardığı soruna çare olacak kaynak bulunamıyor” dedi.

“Paket açıklanandan çok daha küçük”

Sözcü’nün haberine göre, Bağımsız Milletvekili Erhan Usta, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 19 maddelik paketin hangi kaleminde topluma ne kadar kaynak aktarılmasının açıklanması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Destek maddelerinin etki analizi ve maliyetine ilişkin ciddi bir hesap hatası yapıldığı izlenimi de var. Ortada kaynak yok ancak bol keseden yazılmış bir 100 milyar maliyet var. Vergi ve sigorta primleri sıfırlanmıyor sadece altı ay erteleniyor. Ancak sanki bu alacaklar sıfırlanmış gibi maliyet hesabı yapılıyor. Altı ay ertelemenin maliyeti ne ise o rakam yazılmalıydı. Açıklanan desteklerin 100 milyarı bulmasına imkan yok. Paket, açıklanandan çok daha küçük ama büyük gösterilmeye çalışılmış.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER