A3 Haber

Netflix, koronavirüs nedeniyle yayın kalitesini düşürdü

Netflix, koronavirüs nedeniyle yayın kalitesini düşürdü

Netflix, koronavirüs nedeniyle yayın kalitesini düşürdü
Mart 20
10:42 2020

Yeni tip koronavirüs Kovid-19’un dünyada yayılmasının ardından yapılan ‘evde kal’ çağrıları sürerken Netflix de internet stabilitesini korumak için yayın kalitesini bir aylığına düşürdü.

Türkiye dahil pek çok ülke vatandaşının Koronavirüs nedeniyle evine kapandığı şu dönemlerde internete ilgi arttı. Web Tekno’dan Gürhan Kulaklı’nın haberine göre, Netflix’ten yüksek çözünürlüklü film izleyerek zaman geçiren milyonlarca insan, internet ağlarına fazla yüklenerek iletişim konusunda sorunlara yol açabiliyordu. Bu durum da internetin yoğunlukla kullanıldığı Netflix, YouTube gibi platformlara sorumluluk getirdi.

Kalite yüzde 25 azaltıldı

Koronavirüs kaynaklı karantina süreçlerinin ardından yüzde 50 oranında trafik artışı elde eden Netflix, yaptığı resmi açıklamayla tüm Avrupa genelinde yayın kalitesini yüzde 25 azaltacağını duyurdu.

Bir ay boyunca sürmesi beklenen bu durumun Avrupa ülkeleri arasında değerlendirilen Türkiye için de geçerli olması bekleniyor. The Verge’e açıklama yapan Netflix sözcüsü, yaptığı açıklamada, “Avrupa genelinde 30 gün boyunca bitrateleri düşürme kararı aldık. Bu kararın Avrupa ağlarındaki trafiği yüzde 25 azaltacağını tahmin ediyoruz. Bununla birlikte tüm kullanıcılarımıza yüksek kalitede servis sunmaya devam edeceğiz” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER