A3 Haber

Üç ilde sağlık çalışanlarına toplu ulaşım araçları ücretsiz

Üç ilde sağlık çalışanlarına toplu ulaşım araçları ücretsiz

Üç ilde sağlık çalışanlarına toplu ulaşım araçları ücretsiz
Mart 20
11:01 2020

İzmir, Manisa ve Bursa büyükşehir belediyelerinin aldığı karar doğrultusunda, sağlık çalışanları toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.

A3 Haber Merkezi- İzmir, Manisa ve Bursa büyükşehir belediyeleri, aldıkları kararlarla sağlık çalışanlarının toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmasını kararlaştırdı.

İzmir’de toplu ulaşım ve İZELMAN’ın açık otoparkları ücretsiz

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, koronavirüs mücadelesinde en büyük çabayı sarf eden sağlık çalışanlarına yönelik destek kararı alındı.

Sağlık Bakanlığına bağlı kurumlarda çalışan tüm sağlık personeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in talimatıyla bugünden itibaren metro, tramvay, gemiler ve otobüslerden ücretsiz yararlanacak. Ayrıca İZELMAN’ın açık otoparkları da sağlık çalışanlarına ücretsiz olacak.

Sağlık çalışanları, personel kurum kimlik kartlarını göstererek otobüslerine ücretsiz binebilecek. Uygulamanın, ikinci bir talimata kadar geçerli olacağı bildirildi.

Manisa’da 17 ilçede kimlik kartı ibrazı yeterli

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün sağlık çalışanlarına toplu ulaşımın ücretsiz olacağını açıkladı. Yeni tip koronavirüs salgınına karşı yoğun şekilde mücadele veren sağlık çalışanlarına teşekkür eden Ergün, bu süreçte 17 ilçede sağlık çalışanlarının kimlik kartlarını ibraz ederek, toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanacaklarını bildirdi.

Bursa’da 5 Nisan’a kadar

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı karar doğrultusunda, sağlık çalışanları kentteki toplu taşıma araçlarından 5 Nisan’a kadar ücretsiz yararlanabilecek. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentte görev yapan sağlık çalışanlarının 5 Nisan’a kadar metro, sarı otobüs ve otoparklardan ücretsiz olarak yararlanacağını bildirdi. Aktaş, “Koronavirüsten kaynaklı zorlu bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde yeter ki onlar kutsal görevlerini yaparken ulaşımları sorun olmasın, elleri şifa dağıtsın. Bu, onlar için az bile” ifadelerini kullandı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER