A3 Haber

Küresel salgında son durum: Ölü sayısı 11 bini, vaka sayısı 275 bini geçti

Küresel salgında son durum: Ölü sayısı 11 bini, vaka sayısı 275 bini geçti

Küresel salgında son durum: Ölü sayısı 11 bini, vaka sayısı 275 bini geçti
Mart 21
11:39 2020

Dünyanın dört bir yanında yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını giderek artıyor. Koronavirüse bağlı ölüm sayısı 11 bini geçerken, vaka sayısı da 275 bini aştı.

Dünya Sağlık Örgütü, salgın ile mücadelede Vuhan örneğinin “umut verici” olduğunu açıkladı ve gençlere “Koronavirüs karşısında dokunulmaz değilsiniz” uyarısı yapıldı.

İşte son bilanço

  • Tespit edilen vaka sayısı: 276 bin 693
  • Yaşamını yitiren: 11 bin 419
  • Tedavi gören hasta sayısı: 173 bin 320
  • İyileşen hasta sayısı: 91 bin 954

Fransa’da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 450’ye yükseldi

Fransa’da, Covid-19 salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı 450’ye yükseldi. Sağlık Bakanlığı, virüs tespit edilen kişi sayısının 1617 artışla 12 bin 612’ye yükseldiğini bildirdi.

Virüsü taşıyanların arasında yoğun bakımda tedavi gören hastaların sayısının 1297’ye çıktığını aktaran bir bakanlık yetkilisi, 1587 kişinin de tedavinin ardından sağlığına kavuştuğunu söyledi.

İtalya’da durum ağırlaşıyor

İtalya’da son 24 saatte 627 kişi daha hayatını kaybetti. Böylelikle ülkede Covid-19′ a bağlı ölümlerin sayısı 4 bini aştı.

Diğer yandan vaka sayısı da yaklaşık 6 bin artarak toplam 47 bin 21’e çıktı. Eğer vaka sayısı aynı hızda artmaya devam ederse İtalya’nın birkaç gün içinde Çin’i geçmesi bekleniyor.

Madrid’de büyük oteller hastaneye dönüştürüldü

Madrid’de hastanelerin yetersiz kalmasından dolayı bazı büyük oteller hasta odalarına dönüştürülerek, yeni Covid-19 vakaları buralara taşınmaya başlandı. Salgından en çok etkilenen başkent Madrid’de ölü sayısının 590’a çıktığı, virüsün bulaştığı tespit edilenlerin 7 bin 165 olduğu bildirildi.

İngiltere 65 bin emekli doktor ve hemşire göreve çağırdı

İngiltere ise salgının artması üzerine sayıları 15 bini bulan emekli doktor ve 50 bin civarındaki emekli hemşireyi göreve çağırdı.

İngiltere’de hükümet, koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında okulların tatil edilmesine karar vermişti. Boris Johnson hükümeti, salgına karşı ağır hareket etmekle eleştiriliyordu.

Dünyadaki diğer gelişmeler

  • Buckingham Sarayı, ülkenin bir anlamda sembolü olan muhafız değiştirme seromonisi bir süre için iptal edildiğini duyurdu.
  • Güney Kore ise gelecek ay düzenenecek parlamento seçimlerinde oy atacak seçmenlerin, maske ve eldivenle sandık başlarına gelmelerini şart koştu.
  • ABD Savunma Bakanı Mark Esper, 31 eyalette 4 bine yakın yedek askerin göreve çağrıldığını açıkladı.
  • Pakistan yönetimi ise virüsün salgının ciddi boyutlara ulaştığı komşusu İran’a yönelik yaptırımların askıya alınmasını talep etti.
  • Sırbistan’ın başkenti Belgrat’ta polis sokağa çıkma yasağını ihlal eden 154 kişiyi gözaltına aldı.
  • Avrupa’da salgının en çok can aldığı İtalya’da kruvaziyer gemilerinin limanlara yaklaşmasına yasak getirildi.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER