A3 Haber

Onur Air’den tüm uçuşları durdurma kararı: Uçacak yer kalmadı

Onur Air’den tüm uçuşları durdurma kararı: Uçacak yer kalmadı

Onur Air’den tüm uçuşları durdurma kararı: Uçacak yer kalmadı
Mart 21
18:42 2020

Kurulduğu 1992 yılından beri ara vermeden uçan ve Türkiye’nin en büyük özel havayolu şirketlerinden biri olan Onur Air, koronavirüs nedeniyle tüm uçuşlarını durdurma kararı aldı. Türkiye, virüs nedeniyle 68 ülkeye uçuşların durdurulduğunu açıklamıştı.

1992 yılında kurulan ve uzunca bir süre Türkiye’nin en büyük özel havayolu şirketi olarak faaliyet gösteren Onur Air, corona virüsü nedeniyle tüm uçuşlarını durdurma kararı aldı.

“İşten çıkartmamaya özen gösterdik”

Şirket çalışanlarına genel müdür Teoman Tosun tarafından gönderilen yazıda “25 Mart 2020 itibariyle tüm uçuşlarımızı ikinci bir işara kadar maalesef askıya almak zorunda kaldık. Mevcut personelimizi, bizlerle kalmayı ve sorumlulukları, zorlukları müştereken göğüslemeyi istedikleri sürece bünyemizde muhafaza edeceğiz, yollarımızı ayırmayacağız. 19 Mart tarihinde Cumhurbaşkanımızın ülke çapında aldıkları tedbir ve destek paketinde şirketlere verilen “Kısa Çalışma Ödeneği” ve şirketimiz imkanlarının beraber kullanılması yolu ile çalışanlarımızı işten çıkartma veya ücretsiz izne çıkartma yöntemlerini kesinlikle tercih etmemiştir” ifadelerine yer verdi.

“Uçacak yer kalmadı”

Tosun, “Bizim sefer yaptığımız noktaların çoğu Avrupa ülkeleri, Orta Doğu ve Suudi Arabistan. Tüm bu ülkelerde uçuşlar durdu. Uçacak yer kalmadı. 26 uçağımız vardı. 11 uçak daha getiriyorduk. Sivil Havacılık’tan tescillerini yaptırdık. Depozitosunu verdik. Plana aldık. Ama maalesef durdurduk. 56 noktaya uçuyorduk. Antalya’ya turist taşıyan ikinci büyük şirkettik. Yurt dışında da bir şirket kurduk Holiday Europe diye. Bulgaristan tescilli. Orada da Avrupa Birliği imkanlarını kullanıyorduk. Almanya’nın en büyük acentesine iş yapıyorduk. Orada da durmak zorunda kaldık. Bu kötü durumu bir iki ayda atlatırız gibi geliyor. Arkadaşlarımızın bir kısmı uzaktan evde çalışacak. Muhasebe departmanları vs. devam edecek” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER