A3 Haber

CNN Türk ‘önlem’ adı altında muhabir ve kameramanlarını bina içine almadı

CNN Türk ‘önlem’ adı altında muhabir ve kameramanlarını bina içine almadı

CNN Türk ‘önlem’ adı altında muhabir ve kameramanlarını bina içine almadı
Mart 22
16:23 2020

CNN Türk, muhabir ve kameramanlarını çileden çıkaran bir uygulamaya imza attı. Bina önüne konteyner koydu, muhabir ve kameramanların bina içine girmesini engelledi, tuvalete bile izin vermedi.

A3 Haber Merkezi- Koronavirüsten nasıl korunulacağını anlatmaya çalışan gazeteciler, virüs tehlikesiyle de karşı karşıya kalıyor. Bu süreçte CNN Türk’ten habercileri çileden çıkaran bir uygulama gerçekleştirdi. İstanbul’un Bağcılar ilçesinde da bulunan binası önüne konteynerler koyan Demirören Holding, muhabir ve kameramanların bina içine girmesini engelledi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Twitter’dan konteynerlerin fotoğrafını paylaştı; “CNN Türk’te yedi muhabir ve dokuz kameraman birkaç metrekarelik alana sıkıştırıldı. ‘İçeri girmeyin, habere buradan gidip-gelin’ deniyor. Tuvaletin kullanılmasına bile izin verilmiyor. Önlemden anladığınız bu mu? #YeterDemirören” diyerek tepki gösterdi.

Tuvalete gitmek için izin verilmedi

Tuvalete gitmek için bile içeri girmeleri yasaklanan muhabirler ve kameramanlar da duruma sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.

Gazeteci Serkan Ocak, CNN Türk önündeki barakaların fotoğrafı ile birlikte, “Bu barakalar CNN Türk’te çalışan muhabir ve kameramanlar için hazırlanmış. Binaya girmeleri yasaklanmış. Diğer tüm çalışanlar binaya girip çıkabiliyorken kameramanlar ve muhabirlere bu muamele uygun görülmüş” paylaşımını yaptı.

Gazeteci Gülşah İnce ise “Haber için sokakta koşan, yayınlarınız için tüm zorluklara rağmen cansiperane çalışan muhabir ve kameramanlarınızın binaya girmemesini neden istediniz CNN Türk? Bahçeye bir de kulübe yapılmış meslektaşlarımız için… Kabul edilemez bu tavrı kınıyorum!” paylaşımında bulundu.

Öte yandan CNN Türk yönetiminin muhabir ve kameramanlara “Sizin etkileşim alanınızı kısıtlıyoruz” dedikleri öğrenildi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER