A3 Haber

Fed’in yeni virüs önlemleri: Piyasaya desteğini arttırdı

Fed’in yeni virüs önlemleri: Piyasaya desteğini arttırdı

Fed’in yeni virüs önlemleri: Piyasaya desteğini arttırdı
Mart 23
15:45 2020

ABD Merkez Bankası (Fed), ekonomiye destek sağlamak amacıyla sınırsız varlık alımı dahil yeni tedbirler açıkladı.

ABD Merkez Bankası Fed Pazartesi günü, kötü durumdaki ABD ekonomisini desteklemek için, aralarında borçlanma maliyetlerini düşük tutmak için sınırsız tahvil alımı ve özel sektöre ve yerel yönetimlere kredi akışını sağlamak için programlar oluşturmak dahil geniş çaplı ikinci dalga tedbir paketi açıkladı.

Fed açıklamasında, “Fed, piyasa işleyişini sorunsuz hale getirmek ve para politikasının daha geniş finansal koşullara ve ekonomiye etkin yansımasını sağlamak için Hazine tahvilleri ve devlet dairelerinin mortgage destekli tahvillerini ihtiyaç duyulan miktarda satın alacaktır ve aynı zamanda devlet dairelerinin ticari mortgage destekli menkul kıymetlerini de alacaktır” dedi.

Fed geçen hafta yaptığı açıklamada, 500 milyar dolar tutarında Hazine tahvili ve 200 milyar dolar tutarında devlet kuruluşlarının mortgage destekli menkul kıymetlerini alacağını duyurmuştu.

Fed, açıkladığı bu yeni programlarla, çoğu çalışanlar olmak üzere hanehalkına aynı zamanda şehirler ve eyaletlerde doğrudan destek niteliğinde bir dizi adım daha atmış olacak.

Tüketici ve işletmelere kredi akışını destekleyecek

Fed böylelikle, tümü birden 300 milyar dolara kadar çıkacak yeni finansman sağlayan programlar oluşturarak çalışanlara, tüketicilere ve işletmelere kredi akışını destekleyecek. Bu desteğin 30 milyar dolarlık kısmı Hazine’nin Borsa İstikdar Fonu’ndan sağlanacak.

Fed, açıklamasında ayrıca işletmelere borç verme programı oluşturarak küçük ve orta ölçeli kuruluşlara destek sağlamayı da bekliyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER