A3 Haber

Çeşme’de gümrük personelinde virüs tespit edilmişti: Bakanlık yeni açıklama yaptı

Çeşme’de gümrük personelinde virüs tespit edilmişti: Bakanlık yeni açıklama yaptı

Çeşme’de gümrük personelinde virüs tespit edilmişti: Bakanlık yeni açıklama yaptı
Mart 24
13:06 2020

Ticaret Bakanlığı’nca 17 Mart’ta Çeşme Gümrük Müdürlüğü’nde yüksek ateş tespit edilen dört personelden birinin yapılan test sonucunun pozitif çıktığı bildirildi. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran gümrük personelinde virüs tespit edildiğini 19 Mart’ta duyurmuştu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İzmir Çeşme Limanı’ndaki gümrük faaliyetlerine ilişkin bazı basın ve yayın organlarında yer alan iddialar üzerine açıklama yapılmasının zaruri olduğu ifade edildi. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de koronavirüse rağmen ticaretin devam ettiği belirtilerek, gümrüklerde ilk günden itibaren hassasiyetle çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

İddialara konu olan Çeşme Gümrük Müdürlüğü için de 31 Ocak 2020 tarihinde maske, eldiven ve dezenfektan ile tedbirler alındığı vurgulanarak, “Çeşme Gümrük Müdürlüğü’ne haftanın Pazar, Salı ve Cuma günleri 3 gemi, Çeşme-İtalya/Trieste arasında düzenli sefer yapmaktadır. 28 Şubat 2020 tarihinden gemiler yolcu ve şoför taşıması yapmamaktadır. Gemi mürettebatının gemiden giriş/çıkışına ve karada çalışanlarla temasına kesinlikle izin verilmemekte gemi ve araçlar dezenfekte edilmektedir. Öte yandan limana giren tüm saha çalışanlarının günlük ateş ölçümü de yapılmaktadır” denildi.

Diğer üç kişinin testi negatif

İddialara konu olan U15 RO-RO gemisinin 17 Mart tarihinde İtalya Trieste limanından hareket ederek, 20 Mart’ta saat 17.00’de Çeşme Limanı’na yanaştığı hatırlatılarak, “Geminin limana yanaşmasından önce tüm saha ve gemi kapakları steril edilmek üzere ilaçlanmıştır. Gemi ile herhangi bir yolcu ve sürücü gelmediği gibi, mürettebatın da karaya çıkmasına müsaade edilmemiştir. Çeşme Gümrük Müdürlüğü’nde, gemi limana yanaşmadan önce 17 Mart 2020 tarihinde ateşi tespit edilen dört personel, Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Çeşme Sahil Sağlık Denetleme Merkezi’nce hastaneye sevk edilmiş, yapılan test sonucunda 19 Mart 2020 tarihinde bir personelimizde virüs tespit edilmiştir. Diğer üç personelin ilk testleri negatif çıkmış, hastanede gözetim sürecinde de yapılan ikinci testin de negatif çıkması üzerine, evde izolasyon sağlanacak şekilde taburcu edilmiştir. Test yapılan personelimizle yakın temas olasılığı olan 45 kişiye öncelikle karantina uygulanması kararı verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Çeşme Belediye Başkanı 19 Mart’ta duyurmuştu

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, 19 Mart tarihinde yazılı açıklama yaparak Çeşme Ulusoy Limanı’nda çalışan bir gümrük personelinde koronavirüs tespit edildiğini duyurmuş ve 45 kişinin de karantinaya alındığını belirtmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER