A3 Haber

Erdoğan’dan bakanlar ile videolu virüs zirvesi: Okulların tatil süresi uzatılıyor mu?

Erdoğan’dan bakanlar ile videolu virüs zirvesi: Okulların tatil süresi uzatılıyor mu?

Erdoğan’dan bakanlar ile videolu virüs zirvesi: Okulların tatil süresi uzatılıyor mu?
Mart 24
14:24 2020

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bakanlar ile video konferansta bir araya geldi. Erdoğan korona virüsle mücadele ile ilgili olarak, “Tüm kurum ve kuruluşlarımızın çalışmalarını yakından takip ediyor, adımlarımızı eşgüdüm içerisinde atmayı sürdürüyoruz” açıklamasını yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin korona virüsle mücadelesinin artarak devam ettiğini söyledi. Erdoğan sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, bakanlarla olan telekonferans görüşmelerinin görüntülerini paylaştı. Görüntülerde Erdoğan’ın okulların tatil edilmesi ile ilgili son duruma ilişkin “Bilim kurulu okul tatili uzatalım diyorsa ona uyalım” dediği görüldü.

Okullar ile ilgili son kararı Bilim Kurulu karar verecek

Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile ilgili yaptığı değerlendirmede, okulların tatilinin uzayıp uzamamasının Bilim Kurulu kararı ile olmasını söyledi. Erdoğan, “İnşallah bu çalışma yöntemiyle geleceğe yönelik çok çok farklı bir sistemi de oluşturmuş oluyoruz, oturtmuş oluyoruz. Bilim Kurulu uzatılmasında fayda var diyorsa ona uyalım, çünkü işin ehli onlar” dedi.

Doğalgaz ve elektrik konusunda açıklama

Doğalgaz ve elektriğin kapanması konusunda Erdoğan, “Biz daha zor günler yaşadık böyle bir şeye girmedik. Sosyal devlette de böyle bir adım atılamaz” dedi.

Tıbbı ürünleri yurtdışına kaçıranlara ‘hesap sorun’ talimatı

Erdoğan’ın paylaşımında önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile kurduğu video bağlantı yer aldı. Erdoğan, Oktay’dan esnek çalışma modeli konusunda bilgi aldı. Erdoğan ayrıca Türkiye’nin ihtiyacı olması halinde maske gibi tıbbi ürünleri yurtdışına kaçıranlardan ve Türkiye içerisinde fahiş fiyatla satış yapanlardan da hesap sorulmasını istedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER