A3 Haber

Oyuncu Mete Horozoğlu hakkında Fethullah Gülen cemaati soruşturmasında karar verildi

Oyuncu Mete Horozoğlu hakkında Fethullah Gülen cemaati soruşturmasında karar verildi

Oyuncu Mete Horozoğlu hakkında Fethullah Gülen cemaati soruşturmasında karar verildi
Mart 24
16:29 2020

İsimsiz ihbar sonucu hakkında Fethullah Gülen cemaati soruşturması başlatılan oyuncu Mete Horozoğlu’na delil olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi.

A3 Haber Merkezi- Oyuncu Mete Horozoğlu’na ilişkin isimsiz bir kişinin yaptığı ihbar sonucu Fethullah Gülen cemaatine üye olmak suçundan yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturmada şüpheli Horozoğlu hakkında takipsizlik kararı verildi.

Sözcü’den Can Özçelik’in haberine göre, takipsizlik kararında, bir kişi tarafından 12 Eylül 2016’da ‘Fethullah Aydoğmuş Amerika’ya sinema sanatçısı Mete Horozoğlu ile ziyarete gitmiş ve bu ziyaretlerine basketbolcu Enes Kanter eşlik etmiştir’ şeklinde ihbarda bulunulmasının ardından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Bağlantı bulunamadı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan araştırma sonucu Gülen cemaati ile irtibatlı olduğuna dair herhangi bir işlem yapılmadığı, bilgi ve belgeye rastlanmadığı, şüpheli Horozoğlu’nun kendi adına kayıtlı herhangi bir GSM numarasından ya da Wİ-Fİ aboneliği üzerinden ByLock programını kullandığına dair herhangi bir tespitin olmadığı, Bank Asya’da hesap artış kaydına rastlanmadığı, tepe üst yönetimiyle irtibatının bulunmadığı belirlendi.

Takipsizlik kararında, şüpheli Horozoğlu hakkında Fethullah Gülen cemaatine üye olmak suçundan soruşturma yürütülse de cemaat ile irtibatını ortaya koyacak bilgi, belge ve delillere ulaşılamadığı, soyut iddia dışında kamu davası açılmasını gerektirir yeterlilikte delil elde edilmediği belirtilerek kovuşturmaya yer olmadığı ifade edildi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER