A3 Haber

ECDC: AB’de sağlık kapasitesi nisan ortasında yetersiz kalabilir

ECDC: AB’de sağlık kapasitesi nisan ortasında yetersiz kalabilir

ECDC: AB’de sağlık kapasitesi nisan ortasında yetersiz kalabilir
Mart 25
22:30 2020

Avrupa Hastalıkların Önlenmesi ve Kontrol Merkezi (ECDC), “Kapasite artırımı ya da salgının yayılmasının engellenememesi durumunda, Avrupa ülkelerindeki yoğun bakım kapasitesi nisan ortasında yetersiz kalır” açıklamasında bulundu.

A3 Haber Merkezi- ECDC, Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere’de yeni tip koronavirüs Covid-19 salgını nedeniyle sağlık sektörü kapasitesinin yetersiz kalma riskinin yüksek olduğunu bildirdi.

ECDC’den yapılan açıklamada, AB ve İngiltere için Covid-19’a ilişkin tehdit değerlendirmesinde 204 bin 930 vakanın bulunduğu, 11 bin 810 kişinin de yaşamını yitirdiği belirtildi. Bu ülkelerde Covid-19 vakalarının hızla yayılmaya devam ettiğine işaret edilen açıklamada, artışın Çin’in Vuhan kentindeki oranlarla benzerlik gösterdiği vurgulandı.

Hastanede bulunanlar arasında ölüm oranı yüzde 12

Açıklamada, AB ve Avrupa Ekonomik Alanı ülkeleri ve İngiltere’den edinilen bilgiye göre, vakaların yüzde 30’unun hastaneye kaldırıldığı, yüzde dördünün ise durumunun ağır olduğu ifade edildi. Hastaneye yatırılma oranlarının 60 yaş üstü kişiler için daha yüksek olduğu aktarılan açıklamada, hastanede bulunanlar arasında ölüm oranlarının yüzde 12 olduğu bilgisi paylaşıldı.

Bu ülkelerde gelecek haftalarda sağlık sistemlerinin kapasitelerinin yetersiz kalma riski yüksek” ifadeleri kullanılan ECDC açıklamasında, ülkelerde alınan tedbirlerin Covid-19’un toplumda yayılma oranını azaltacağı değerlendirmesine yer verildi.

Sağlık personeline koruyucu malzemeyi sağlama çağrısı

ECDC açıklamasında, “Kapasite artırımı ya da salgının yayılmasının engellenememesi durumunda, Avrupa ülkelerindeki yoğun bakım kapasitesi nisan ortasında yetersiz kalır” öngörüsüne yer verildi.

Çin’deki vakaların yüzde 4’ünün sağlık personelinden oluştuğuna dikkati çekilen açıklamada, Avrupalı yetkililere sağlık personeline gerekli koruyucu kıyafet ve malzemeyi sağlamaları için çağrı yapıldı.

ECDC’den yapılan açıklamada, aynı zamanda Covid-19’un sıcak ve nemli havada daha az etkin olacağına dair bilimsel veri olmadığına işaret edildi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER