A3 Haber

Salgının merkezindeki başkan: Gerçek ölü sayısı dört kat daha fazla olabilir

Salgının merkezindeki başkan: Gerçek ölü sayısı dört kat daha fazla olabilir

Salgının merkezindeki başkan: Gerçek ölü sayısı dört kat daha fazla olabilir
Mart 25
00:14 2020

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri İtalya’da ölüm sayısının en yüksek olduğu şehir olan Bergamo’nun Belediye Başkanı Giorgio Gori, gerçek ölü sayısının resmi rakamlardan dört kat fazla olabileceğini belirtti.

Lombardia bölgesinde yer alan 1.1 milyon nüfuslu Bergamo kentinde bugüne kadar bin 176 koronavirüs ölümü kayıtlara geçti. Bu sayı, tüm ülke genelindeki 6 bin 077 ölümün neredeyse beşte birine denk geliyor. Ülke genelinde tespit edilen yaklaşık 64 bin vakanın da 10’da biri Bergamo’da.

Bergamo Belediye Başkanı Giorgio Gori, bugün düzenlediği sanal basın toplantısında şehirde koronavirüs nedenli gerçek ölü sayısının çok daha yüksek olduğunu açıkladı. Gori, ilçe belediye başkanları ile telefonda görüşerek ölü sayılarını karşılaştırdıklarını ve sonuç olarak, her bir resmi koronavirüs ölümü başına dört kişinin daha tanı koyulmamış olsa da koronavirüsten öldüğünü tahmin ettiklerini belirtti.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Gori, koronavirüs testi yapılmayan bu ölümlerin neredeyse tamamına zatürre teşhisi koyulduğunu belirtirken, “Elbette bu bilimsel bir deney değil ama telefonda görüştüğüm belediye başkanlarının hepsi bana yaklaşık olarak, ‘Benim belediyemde 25 kişi öldü, resmi olarak Covid teşhisi koyulanların sayısı 5’i geçmiyor, ama diğerlerinin de aynı şekilde salgın kurbanları olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER