Site icon A3 Haber

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni tedbirleri açıkladı: Otobüs seyahatlerine kısıtlama getiriliyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Türkiye’de hayatın yüzde 80 oranında durduğunu söyledi. Soylu ayrıca, 12 belde ve köyün karantinada olduğunu duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüsle mücadele kapsamında, toplam 12 belde ve köyün karantinada olduğunu bildirdi.

12 belde ve köy karantina altında

Toplam 12 belde ve köyün karantinada olduğunu bildiren Soylu, “Rize’de 5 ayrı noktada alınan tedbirin amacı, bir ölüm vakası var ve 65 yaş üstü çok vatandaşımız var” dedi.

“Sokağa çıkma yasağına gerek yok demem”

Bakan Soylu, sokağa çıkma yasağıyla ilgili de şu ifadeleri kullandı;

Otobüs seyahatlerine kısıtlama getiriliyor

Süleyman Soylu, şehirler arası otobüs saatlerine kısıtlama getirildiğini açıklarken sahil yerlerinde yürümek, koşmak ve piknik yapmak yasaklandığını duyurdu.

“İstanbul, Ankara, İzmir çekildi dedim. Bu kararlılığımızı bırakmamamız lazım. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da vaka çok görülmediği için ve genç nüfus fazla olduğu için, ama bu salgın kimini taşıyıcı kimini hedef olarak görüyor. Özellikle toplu taşımalar ve şehir içindeki hareketlilikten çıkardığımız rakamlar. Özellikle İstanbul’dan büyüklerimiz memleketlerine gidiyorlar. Buna ait bu akşam bir tedbir daha getiriyoruz. Büyük ihtimalle otobüs seyahatlerini kısıtlıyoruz.” 

Piknik alanları, sahil kenarları, balık tutmak yasaklanıyor

Soylu, “Bu geceden itibaren cumartesi ve pazar günleri mesire alanları, ören yerleri, ormanlar, piknik alanları, sahil alanları, balık tutmak yasaklanacak” açıklamalarında bulundu. 

Soylu, meselenin başından itibaren herkesin dünyayı izlediğini belirterek şunları kaydetti: 

“Fırsatçılar konusunda acımasız olacağız”

 

 

Exit mobile version