A3 Haber

Bir tarih yok oluyor: Kadıköy’ün sembol mekanlarından Rexx Sineması tamamen kapatıldı

Bir tarih yok oluyor: Kadıköy’ün sembol mekanlarından Rexx Sineması tamamen kapatıldı

Bir tarih yok oluyor: Kadıköy’ün sembol mekanlarından Rexx Sineması tamamen kapatıldı
Mart 27
13:16 2020

İstanbul Kadıköy’ün sembol mekanlarından olan tarihi Rexx Sineması’nın koronavirüs salgını sonrasında bir daha açılmayacağı öğrenildi. Antrakt Sinema’nın yaptığı paylaşıma göre, Rexx Sineması’nın tahliye işlemlerine başlandı.

A3 Haber Merkezi- Koronavirüs salgını nedeniyle 17 Mart’tan itibaren ülke çapındaki tüm sinemalar İçişleri Bakanlığı’nın talimatı üzerine kapılarını sinemaseverlere kapattı.

Kapalı alanlarda toplanmanın engellenebilmesi için yapılan bu girişimin ardından, 1961 yılında önce Reks adı altında kapılarını açan, 1996 yılından bu yana da Rexx Sineması ismiyle binlerce filmi izleyicilerle buluşturan sinema, kapılarını kapatma kararı aldı. Edinilen bilgilere göre Rexx Sineması bir daha hiç açılmayacak.

Tahliyeye başlandı, sinemaseverler üzüldü

Koronavirüsü salgını sebebiyle halihazırda kapalı olan sinemanın tahliyesine başlandı. Sinemanın tahliye edildiğine yönelik haberler binlerce sinemaseveri derinden üzdü. Sosyal medyada bu sinemada birçok anısı olduğunu belirten sinemaseverler, bu kararın tekrar değerlendirilmesini talep ediyor…

Bundan iki yıl önce de kira bedelinin çok yüksek olmasından dolayı sinemanın kapanması gündeme gelmiş, ancak bugüne kadar filmler izleyicilerle buluşmaya devam etmişti.

Avrupa’da da sorun yaşanıyor

Yurtdışında da aynı durumlar yaşanmıştı. Avrupa’da tüm sinemaların kapatılmasının ardından Uluslararası Sinema Birliği açıklama yaparak hükümetlerden maddi destek istemişti. Aksi takdirde sinemaların geri açılamayacağını, tüm çalışanların işsiz kalacağını belirten sendika, dayanışmaya davet etmişti.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER