A3 Haber

Sağlık çalışanları virüs bulaştırma riski nedeniyle eve gitmiyor

Sağlık çalışanları virüs bulaştırma riski nedeniyle eve gitmiyor

Sağlık çalışanları virüs bulaştırma riski nedeniyle eve gitmiyor
Mart 27
18:20 2020

Türkiye’nin dört bir yanından sağlık çalışanlarının koronavirüse yakalandıkları haberleri gelirken, Covid-19 salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanları, koronavirüsü ailelerine bulaştırmamak için eve gitmiyor.

A3 Haber Merkezi- Koronavirüs salgını nedeniyle sağlık çalışanları, bir yandan Covid-19 ile mücadele yürütürken, bir yandan da ailelerine virüs bulaştırma stresi yaşıyor. Bir yandan da ekipman yetersizliği nedeniyle can güvenliği endişesi yaşayan sağlık çalışanları, koronavirüsü ailelerine bulaştırmamak için eve gitmiyor.

Sağlık çalışanlarının virüs bulaştırmamak için bir süredir eve gitmemesi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sağlık çalışanlarına kalacak yer tahsis etti.

İstanbul’da iki bin sağlık çalışanına konaklama imkanı

Ekrem İmamoğlu, otellerle işbirliği yaparak sağlık çalışanlarına iki bin kişilik konaklama imkanı sağladıklarını belirtti. İmamoğlu, sosyal medyadan, “İstanbul Turizm Platformu’muzun koordinasyonunda sağlık çalışanlarımıza konaklama imkanı sağlamak için sürece dahil olan tüm otellere teşekkürler. Sağlık çalışanları kayıtlarını ALO 153’e yaptırabilirler” mesajını paylaştı.

Ankara’da öğrenci yurdu tahsis edildi

Mansur Yavaş da, “Salgın sürecinde yoğun bir mesai ile çalışan Hacettepe Üniversitesi sağlık personellerinin talepleri doğrultusunda, ilk aşamada 100 yataklı öğrenci yurdu kiralayarak tüm sağlık çalışanlarına tahsis ediyoruz. Fedakar sağlık personelleri için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.Birlikte mücadele edeceğiz ve #BirlikteBaşaracağız” açıklamasında bulunarak sağlık çalışanlarına destek verdi.

Yavaş, sosyal medyadan “Hacettepe ve İbni Sina Hastanesi’nin ardından, salgın sürecinde yoğun bir mesai ile çalışan Bilkent Şehir Hastanesi sağlık personellerinin de istirahatları için toplam 60 tekli odadan oluşan 3 adet konteyner yapımına başladık” paylaşımı yaptı.

Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Yurdu sağlıkçılar için boşaltıldı

İstanbul’da bulunan ve daha önce nöbetçi yurt ilan edilen Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerden yurdu boşaltmaları istendi.  Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Yurdu’nun karantina yurdu olacağı ve yurtta sağlıkçıların kalacağı iddia edildi.

Öte yandan Koç grubu bünyesinde bulunan Divan İstanbul Ctiy Otelleri de sağılık çalışanlarına ücretsiz olarak hizmete sunuldu.

Otelin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şöyle denildi: “Divan Grubu olarak bu olağanüstü zor günlerin neferi olan sağlık çalışanlarımızın yanındayız ve onlara minnettarız. Ülkemize ve toplumumuza karşı duyduğumuz sorumluluğun bilinciyle Divan İstanbul ve Divan İstanbul City otellerimizi sağlık çalışanlarımızın hizmetine sunuyoruz. Sürecin başından itibaren uyguladığımız tüm dezenfeksiyon süreçlerini ve tedbirlerini en üst seviyede uygulamaya devam edeceğiz. Tüm çalışma arkadaşlarımızın ve misafir edeceğimiz sağlık çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği en önemli sürecimizdir.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER