A3 Haber

Gaziantep’te toplu mezar paylaşımı için üç kişi gözaltına alındı

Gaziantep’te toplu mezar paylaşımı için üç kişi gözaltına alındı

Gaziantep’te toplu mezar paylaşımı için üç kişi gözaltına alındı
Mart 29
15:59 2020

Gaziantep’te koronavirüs salgını nedeniyle toplu mezar hazırlandığı iddiasıyla sosyal medyada video paylaşan üç kişi gözaltına alındı.

Gaziantep’te, dün bir kişi annesinin koronavirüs nedeniyle vefat ettiğini ve alınan tedbirler kapsamında görevliler tarafından defnedildiği Yeşilkent Mezarlığı’nda salgın nedeniyle bölgede çok sayıda mezar kazıldığını iddia eden video paylaştı. Sosyal medyada kısa sürede yayılan paylaşımın ardından harekete geçen polisler, paylaşımı yapan üç kişiyi gözaltına aldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından üç kişinin halkı korku ve paniğe sevk ettiği için gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alınan şüpheliler ile ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtilen açıklamada, “28.03.2020 günü Gaziantep’te koronavirüs nedeniyle vefat edenler için toplu mezarlar hazırlandığı yönünde sosyal medyada gerçek dışı paylaşımlarda bulunarak halkı korku ve paniğe sevk ettiği tespit edilen S.D., G.B.O., ve A.K., isimli şahıslar hakkında eylemlerine uyan TCK 213. maddesi uyarınca soruşturma başlatılmış olup, soruşturma işlemleri devam etmektedir” denildi.

Öte yandan Gaziantep Valiliği, “Kentte yeni tip koronavirüs salgını nedeniye toplu mezar hazırlandığı’ iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirmişti. (DHA)

 

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER