A3 Haber

Karantinaya alınan köy sayısı artıyor: Kütahya, Artvin ve Gümüşhane’de de birer köy karantinaya alındı

Karantinaya alınan köy sayısı artıyor: Kütahya, Artvin ve Gümüşhane’de de birer köy karantinaya alındı

Karantinaya alınan köy sayısı artıyor: Kütahya, Artvin ve  Gümüşhane’de de birer köy karantinaya alındı
Mart 29
15:39 2020

Kütahya Simav’a bağlı Yeşildere köyü, Artvin Borçka’ya bağlı Camili köyü ile Gümüşhane Şiran’a bağlı Yukarı Kulaca köyü koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

A3 Haber Merkezi-  Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Yeşildere köyü, bir vakada koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine karantinaya alındı. Karantina nedeniyle köye giriş çıkışların kapatıldığı belirtildi.

Kütahya Valiliği, Simav ilçesine bağlı Yeşildere köyündeki bir vakada koronavirüs testinin pozitif çıktığını ve bu nedenle karantina uygulamasının başlatıldığını açıkladı. Açıklamada, “İlimiz Simav ilçesi, Yeşildere köyünde tespit edilen pozitif vaka nedeniyle karantina uygulanmaktadır. Lütfen, evde kalın. Bulunduğunuz şehirde, kasabada, köyde kalın. Zorunlu olmadıkça seyahat etmeyin” denildi.

Doğu Karadeniz’de, iki köy daha karantinaya alındı

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde, Artvin’in Borçka ilçesindeki Camili köyü ile Gümüşhane’nin Şiran ilçesindeki Yukarı Kulaca köyü koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Artvin’in Borçka ilçesi Cami Camili köyü, 65 yaş ve üzeri nüfusun fazla olması nedeniyle karantina altına alındı. Köye giriş ve çıkışlar durduruldu. Jandarma ekipleri köyün giriş ve çıkış noktalarında önlem alırken, cami hoparlörlerinden yapılan anonslarla vatandaşlar, evlerinden çıkmamaları yönünde uyarılıyor.

Öte yandan Artvin’in Ardanuç ilçesi Geçitli köyünden geçen Ardahan bağlantı yolu da tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı. Ardahan’a gitmek isteyenler, Şavşat-Ardahan karayolunu kullanacak.

Koronavirüs hastası ile temas belirlendi

Gümüşhane’nin Şiran ilçesi Yukarı Kulaca köyü, Kocaeli’den gelen bir kişinin koronavirüs testi pozitif çıkan bir kişi ile temasının belirlenmesi üzerine karantinaya alındı. Gümüşhane Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Kocaeli ilinden gelen bir vatandaşımızın bu ilde koronavirüs pozitif bulgusu bulunan bir kişiyle teması tespit edildiğinden Yukarı Kulaca köyünde karantina tedbiri alınmıştır” denildi.

Uşak’ın Banaz ilçesine bağlı Hasanköy’de ile Rize’de merkeze bağlı Kendirli beldesi ile yakınındaki dört köy de daha önce karantinaya alınmıştı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER