A3 Haber

Koronavirüs hastasına 4 bin liralık fatura

Koronavirüs hastasına 4 bin liralık fatura

Koronavirüs hastasına 4 bin liralık fatura
Mart 29
21:39 2020

Maltepe’deki özel bir hastanede, koronavirüs belirtileriyle tedavi altına alınan ve testi pozitif çıkan kişiye 4 bin TL’ye yakın fatura kesildi. Sağlık Bakanlığı’nın Alo 184 hattına şikâyette bulunan hastaya bakanlıktan, “Özel hastanelerden para alınmayacağına dair düzenleme yok” yanıtı verildi.

İstanbul’un Maltepe ilçesindeki özel bir hastanede, koronavirüs belirtileriyle tedavi altına alınan ve testi pozitif çıkan O.Ş’ye tedavinin ardından 4 bin TL’ye yakın fatura kesildi.

Cumhuriyet’ten Sena Yaşar’ın haberine göre, yetkililer, O.Ş’nin aile bireylerine de test yapılması gerektiğini belirtti ve anne ve babasına da test yapıldı.

“Özel hastanelere dair düzenleme yok”

İleri yaştaki anne ve babanın da koronavirüs belirtileri gösterdiği ve testi pozitif çıktığı gerekçesiyle onlar da hastaneye yatırıldı. 3 hastanın da tedavisinin ardından, hastane yönetimi, hasta yakınlarına 3 bin 979 TL’lik fatura çıkardı.

Sağlık Bakanlığı’nın Alo 184 hattına “özel hastanelerin pandemi hastanesi ilan edilmesine karşın tedaviyi parayla yaptığı” için şikâyette bulunan hastaya ise bakanlıktan, “Pandemi hastanelerine ilişkin genelgede, özel hastanelerden para alınmayacağına dair düzenleme yok” yanıtı verildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER