A3 Haber

Çorum, Van, Kars, Bayburt’ta köy ve mahalleler koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı

Çorum, Van, Kars, Bayburt’ta köy ve mahalleler koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı

Çorum, Van, Kars, Bayburt’ta köy ve mahalleler koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı
Mart 30
10:39 2020

Çorum’un Sungurlu ilçesinde bir köy, Van’ın Başkale ilçesinde bir mahalle ve bir mezra, Kars’ta üç köy ve bir mahalle ile Bayburt’ta iki köy koronavirüs şüphesiyle karantinaya alındı. 

A3 Haber Merkezi- Çorum Sungurlu’da ilçeye bağlı Oyaca köyünde yaşayan bir kişinin testlerinin pozitif çıkması üzerine köye giriş ve çıkışlar geçici olarak durduruldu. Jandarma ekipleri tarafından giriş ve çıkışlara kapatılan köyde sağlık ekipleri sürekli kontrol yaparken, yapılan anonslarla da köylülerden dışarı çıkmamaları isteniyor. İlçe Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan kararda, “Sungurlu ilçesine bağlı Oyaca köyümüzde insan sirkülasyonunun salgın riskine bağlı olarak durdurulmasına, vatandaşlarımızın kesinlikle bir araya gelmemelerine ve evlerinde kalarak izolasyon kurallarına uymalarına, durum köy muhtarı ve halkına tebliğ edilmesine, kolluk ve sağlık ve ekiplerince kontrol altında tutulması kararlaştırılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Van’da da iki yerleşim yeri karantinaya alındı

Van’ın Başkale ilçesinde bir mahalle ve bir mezra yeni tip koronavirüs şüphesiyle karantinaya alındı. Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs koronavirüs şüphesiyle Başkale ilçesine bağlı Ilıcak Mahallesi ve Belliyurt mezrasının İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındığı belirtildi. Açıklamada, daha önce Çaldıran ilçesinde Han, Başkale ilçesinde Esenyamaç mahalleleri ile Çatak ilçesine Alacayer mahallesine bağlı Çemik ve Tellikaya mezralarının karantinaya alındığı anımsatıldı.

Kars’ta üç köy ve bir mahalle karantinaya alındı

Kars’ın Digor ilçesine bağlı Türkmeşen köyü ile Dağpınar beldesi Merkez Mahallesi ile Susuz ilçesinin Erdağı köyü ve Kağızman ilçesine bağlı Karabağ köyü, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kars Valiliği tarafından yapılan açıklamada, koronvirüse karşı alınan tedbirler kapsamında; karantina uygulanan Türkmeşen köyü, Dağpınar beldesi Merkez Mahallesi, Erdağı köyü ile Karabağ köyüne giriş ve çıkışların durdurulduğu belirtildi.

Bayburt’ta iki köy, karantinaya alındı

Bayburt’un merkeze bağlı Aşağıçimağıl ve Ortaçimağıl köyleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Bayburt Valiliği tarafından alınan kararla merkeze bağlı Aşağıçimağıl ve Ortaçimağıl köyleri, karantinaya alınırken, bu yerleşim yerlerine giriş ve çıkışlar durduruldu. Jandarma ekipleri, köylerin giriş ve çıkış noktalarında önlem aldı. Cami hoparlörlerinden anonslarla evde kalınması çağrısında bulunuldu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER