A3 Haber

Taksilere virüs düzenlemesi başladı: Kurala uymayan taksiciye ilk ceza kesildi

Taksilere virüs düzenlemesi başladı: Kurala uymayan taksiciye ilk ceza kesildi

Taksilere virüs düzenlemesi başladı: Kurala uymayan taksiciye ilk ceza kesildi
Mart 30
09:17 2020

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle saat 00.01’den itibaren İstanbul, Ankara ve İzmir’de ticari taksilerin trafiğe çıkışlarıyla ilgili yeni düzenleme yapılmıştı. Başkentte, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ticari taksilerin trafiğe çıkışlarında plakanın son hanesine göre sınırlama uygulamasına başlandı. Uygulamayı ihlal eden ticari taksi şoförüne ceza kesildi.

Uygulama çerçevesinde bu gece plakasının son hanesi tek sayı olan ticari taksiler trafiğe çıktı.

Kızılay’da bu kurala uymayan, plakasının son hanesi çift sayı olan ticari taksi trafik polisleri tarafından durduruldu.

“Kendi çapımızda tedbir alıyoruz”

Evrakı incelendikten sonra taksi şoförüne cezai işlem uygulandı. Taksi şoförü de “Yapacak bir şey yok, haklılar” açıklamasında bulundu.

Genelge kapsamında trafiğe çıkan taksi şoförü Barış Çankaya da kurala uymaya çalışacaklarını söyledi. Çankaya, virüsün ortadan kalkmasıyla eski günlerine döneceklerini belirterek, “Halk dışarı çıkmadığı için beşte bir oranında işlerimizin düştüğünü söyleyebilirim. Gece kimse yok, her taraf kapalı. Kendi çapımızda tedbir alıyoruz, eldiven ve maske takıyoruz.” dedi.

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle saat 00.01’den itibaren İstanbul, Ankara ve İzmir’de ticari taksilerin trafiğe çıkışları sınırlandırılmıştı.

“Virüsten korunmuş oluruz”

Alınan plaka kısıtlaması kararını değerlendiren başka bir taksici Ayhan Şaşmaz, “Uygulama hem iyi bir uygulama hem de bu aralar işlerimiz çok düşük. Ekonomik olarak da bizlere katkı sağlayacak. Virüs sayısı artıkça insanlar korkuyor, müşteri sayısı düşüyor. Bu şekilde inşallah bir faydası olur” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER