A3 Haber

Sözleriyle ‘doktor şiddetini’ meşru görmüştü: Müge Anlı, tepki gelince geri adım attı

Sözleriyle ‘doktor şiddetini’ meşru görmüştü: Müge Anlı, tepki gelince geri adım attı

Sözleriyle ‘doktor şiddetini’ meşru görmüştü: Müge Anlı, tepki gelince geri adım attı
Mart 31
12:44 2020

Sunuculuğunu yaptığı programda migren ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede arabada iğne olmak istediğini, ancak bunun doktorlar tarafından kabul görmediğini belirten Müge Anlı’nın “Sonra diyorlar ki doktorlara iyi davranın” şeklindeki sözleri sosyal medyada tepki gördü. Sağlık çalışanlarına şiddeti meşru gören bu sözlerine gelen tepkinin ardından özür diledi.

Migren hastalığı olduğunu söyleyen ve sürekli acile gittiğini belirten Anlı, koronavirüs bulaşabilir endişesiyle hastanede değil de arabada iğne olmak istediğini fakat doktorların bunu tedbir amaçlı kabul etmediğini ifade etti. Sunuculuğu yaptığı programda sağlık çalışanlarına eleştirerek “Sonra diyorlar ki doktorlara iyi davranın” dedi. Bu sözlerine sosyal medyadan tepki yağdı.

Doktorların tavırlarından memnun değilmiş

İğne yaptıramadığını söyleyen ünlü sunucu, doktorların tavırlarından memnun olmadığını söyledi ve “Sonra diyorlar ki doktorlara iyi davranın” açıklamalarında bulundu. Anlı devamında arabada migren iğne olmasını kabul etmeyen doktor için “İnşallah sen de bir gün böyle bir migren ağrısı çekersin ve aynı tavırla karşılaşırsın” dediğini anlattı.

Sosyal medyadan tepki yağdı

Sosyal medya kullanıcıları ve sağlıkçılar ise bu sözlerin ardından sosyal medyada kampanya başlattı. İçinde bulunan zorlu dönemde sağlık çalışanlarına karşı kin ve nefret oluşturmakla suçlanan Anlı’ya ağır eleştiriler yöneltildi. Binlerce sosyal medya kullanıcısının “#MügeAnlıözürdile” etiketiyle tepkisini dile getirdi.

Özür diledi

Müge Anlı, tepkiler üzerine bir kanalın canlı yayınına bağlanarak yaşadığı olayı tekrar anlattı ve , “Benim yaşadığım sadece bu hastaneyle ilgili bir sorundu. Benim yayında anlatmak istememin nedeni vatandaşlar benzer sıkıntılar çekebileceğini bilsinler diye söylemek istedim. Asıl üzüldüğüm, hiç istemediğim halde, koskoca bir sağlık sektörünü hedef almış gibi gösterilmeye çalışılması. Doktorlarımızda, konuyu tam olarak anlatamadığım için özür dilerim” dedi.

TTB’den Müge Anlı hakkında RTÜK’e şikayet

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Müge Anlı’yı RTÜK’e bildirdi. TTB şikayetinde “ATV’de yayınlanan Müge Anlı İle Tatlı Sert programının 30 Mart 2020 tarihli bölümünde, sağlık çalışanlarına yönelik hakaret ve aşağılama içeren ifadelerin kullanıldığı” belirtildi. 

Türk Tabipler Birliği resmi internet sitesinde yer alan duyuru şöyle: 

“Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, ATV’de yayınlanan Müge Anlı İle Tatlı Sert programının 30 Mart 2020 tarihli bölümünde, sağlık çalışanlarına yönelik hakaret ve aşağılama içeren ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti özendirici ifadeler kullanıldığı gerekçesiyle RTÜK’e başvurdu. 

TTB’nin başvurusunda, 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 8/1- ( ş ) maddesine göre, yayınların şiddeti özendirici ya da kanıksatıcı olamayacağı belirtilerek, şiddet kültürünün yerleşmesinde önemli etkileri bulunduğu bilinen bir gerçek olan televizyon yayınlarında, bu yaklaşımın ortadan kaldırılabilmesinin toplumu kuşatan şiddet politikaların son verilmesi ve caydırıcı hukuk kurallarının kararlılıkla uygulanması ile mümkün olabileceği vurgulandı. Başvuruda, bu gerekçelerle, söz konusu yayın hakkında idari yaptırım uygulanması istendi. 

TTB’den ATV İzleyici Temsilcisi Oskay Alptürk’e gönderilen yazıda da, söz konusu programda hekimleri hedef alarak yapılan beyanların, COVID-19 pandemisinin yaşandığı bugünlerde, büyük bir özveri ve fedakârlıkla toplumun sağlığı için mücadele eden sağlık çalışanları için incitici olduğu belirtilerek, yayıncılık ilkeleri kapsamında hekim kamuoyuna gerekli açıklamaların yapılması talep edildi. 

TTB Merkez Konseyi, konuyla ilgili olarak yasal süreçler de dahil olmak üzere gerekli her türlü başvurunun yapılacağını bildirdi.” 

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER