A3 Haber

Yunanistan’da koronavirüs: Can kaybı 43’e yükseldi

Yunanistan’da koronavirüs: Can kaybı 43’e yükseldi

Yunanistan’da koronavirüs: Can kaybı 43’e yükseldi
Mart 31
10:40 2020

Yunanistan’da koronavirüs kaynaklı can kaybı artıyor. Ülke genelinde vaka sayısı bini aşarken, yaşamını yitirenlerin sayısı 43’e yükseldi. Hükümet tarafından alınan karar neticesinde 22 Mart itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, banka, eczane, market gibi temel ihtiyaçların karşılanması için sokağa çıkma izni veriliyor.

Yunanistan’da korona pandemisi nedeniyle ölü sayısı 43’e yükseldi. Bin 200’ü aşan vakanın bulunduğu ülkede hükümet tarafından 1-6 saatleri arası verilen kodlarla vatandaşların SMS ile sokağa çıkma izni alması gerekiyor.

Çalışmak zorunda olanların izin belgesi sokağa çıktığı ülkenin büyük bir çoğunluğu sokağa çıkma yasağına uyuyor. Toplu taşımalar az kullanılırken, bir taksiye en fazla iki kişi binme hakkı veriliyor.

Öte yandan sağlık alt yapısı ve personeli açısından sıkıntı yaşayan Yunanistan Avrupa Birliği’nden destek istemişti. Ayrıca ülkedeki emekli doktorlar, tıp ve hemşirelik öğrencileri de göreve çağrıldı. Yunan Devlet Hastaneleri Çalışanları Federasyonu (POEDİN) doktor ve hemşirelerde koronavirüs olduğunu duyurdu. PODEİN sağlık çalışlarının tıbbi maske, özel kıyafet ve eldiven eksiliği nedeniyle virüse yakalandığını söyledi. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER