A3 Haber

Sizlerin katkılarıyla ‘ilk bin’ içindeyiz: Bir başarı öyküsü

Sizlerin katkılarıyla ‘ilk bin’ içindeyiz: Bir başarı öyküsü

Sizlerin katkılarıyla ‘ilk bin’ içindeyiz: Bir başarı öyküsü
Nisan 01
17:41 2020

Korona virüsü Türk medyasına 2002 yılında girmişti. Daha önce de sayısız virüs deneyimi geçirmişti medya. Ancak 2002’den itibaren görülen virüs öyle böyle değildi. Kuluçka dönemi hayli uzun sürdü.
2010’larda “cemaat medyası” olarak büyüdü gelişti. Olgunluk dönemine “havuz medyası” adı ile ulaştı.
Çevresini, toplumu öyle bir zehirlemeye başladı ki insanlar son dönemde kendilerine alternatif medya aramaya başladılar. Çünkü aldıkları haberlerin tamamı kirli hatta zehirliydi.
Başvuru yaptıkları ilk mecra internet oldu. Devletin gücü ile hareket eden havuz medyası demokrat, bağımsız gazetecileri sistemin dışına attı. Onlar da diğer iletişim araçlarına göre daha düşük maliyetli internet sitelerinde nefes almaya, toplumun habercilik beklentilerine ilaç olmaya çalıştılar. Ancak bu siteler o kadar çoğaldı ki bunların arasında doğru, güvenilir siteleri takip etmek ayrı bir meziyet oldu.

a3haber.com bu süreç içerisinde 11 Kasım 2019’da yayın hayatına atıldı. Sanki bugünleri o günden görmüşüz gibi ilk günden itibaren homeofis çalışmaya başladık. Dokuz kişilik ekip için bir büro tutup daha büyük maliyet yaratabilirdik. O maliyet yerine insana yatırım yapmayı daha anlamlı bulduk. Bugün baktığımızda bir çok şirket zorunluluktan da olsa, bizim çalışma sistemimize döndüler, zoom adlı video konferans programını kullanmaya başladılar. Zoom son haftalarda 20 milyon defa akıllı cihazlara indirilerek TikTok’un ardından en çok indirilen ikinci uygulama oldu. Biz ise ilk günden beri bu sistemi uyguladığımız için yeni yaşam biçimine çok daha rahat adapte olduk.

Dört buçuk ayda inanılmaz bir ivme kaydettik.

Dünyadaki web sitelerin tamamını listeleyen Amazon şirketine bağlı Alexa’da bugün itibariyle Türkiye’deki tüm siteler arasında ilk bine girdik. 975’inci sıradayız bugünkü verilere göre. Dünyada ise 62 bin 151. Sitenin günlük ortalama okuyucusu 35 binlerde.

Organik veriler

Rakamlar çeşitli teknolojik hileler kullanılarak şişirilmiş de değil. Bot takipçilerimiz yok. Takipçilerimizin her biri gerçek birer haber okuru. Bu sonuçlar, bildiğiniz organik sonuçlar. Zaten Google Haberler üyesi olmak için verdiğimiz mücadelede de hilesiz veriler çok önemli.
Sadece yeni okuyucuya ulaşmak için sosyal medya hesaplarımızı kullanıyoruz yoğun olarak.
Haberciliğimizi “hızlı değil doğru haber” mottosu ile şekillendirdik. Kamuoyunu en süratli şekilde bilgilendirmek yerine, en doğru şekilde bilgilendirmeyi hedefledik.

Şimdiye kadar bunda başarı sağladığımızı söyleyebilirim. Özellikle yurtdışında yayınlanan önemli makaleleri okuyucularımız ile buluşturduk.

Son günlerdeki kısmi karantina nedeniyle herkes internete yönelmiş durumda. a3haber.com koronavirüs salgını konusunda hem yurtiçinde hem de dünyada yaşanan gelişmeleri sizlere en doğru şekilde ulaştırmak için elinden geleni yapmakta.

Bu kadar yazdım. Tabii ki karşılığında bir şey isteyeceğim. Haberlerimizi kendi kişisel sosyal medyala hesaplarınızda paylaşırsanız, bizlere daha çok kişiye ulaşma şansı vermiş olursunuz.
Şimdiden herkese teşekkür ederim…

Sizinle emeklemiştik… Sizlerle yürüdük…

Sizlerin desteği ile şimdi koşma zamanı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER