A3 Haber

Bodrum’a 20 günde 125 bin araç girişi

Bodrum’a 20 günde 125 bin araç girişi

Bodrum’a 20 günde 125 bin araç girişi
Nisan 02
14:45 2020

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından “Bodrum’da pozitif vakalar artıyor” açıklamasının ardından ortaya çıkan Bodrum’a 9 Mart ila 29 Mart tarihleri arasında 125 bin araç girişi yapıldığı bilgisi, Bodrumlular tarafından sosyal medyada tepkiye yol açtı.

Bodrum’un tek girişi olan Torba trafik uygulama noktasında başka illerden gelen araçlar teker teker kontrol ediliyor. İlçeye giriş yapanların ateşleri ölçülüyor, adres bilgileri ve telefonlarılar kayıt altına alınıyor.

Bodrum’a gelen yazlıkçılar ve tatilcilerin 14 gün evden çıkmama kuralına uymaları için takip edilecekleri bilgisi verilmeye devam ediyor.

Gelenlere nereye gittikleri soruluyor

Koronavirüs nedeniyle özel kıyafetler giyen Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bodrum İlçe Jandarma komutanlığı ekipleri, Bodrum Belediye ekipleri yabancı plakalı araçları denetim yaptı. İlçe emniyet müdürlüğü ekipleri ve Jandarma ekipleri ilçe girişinde yabancı plakalı araçları teker teker durdurup nereye gittiklerini sordu.

Sağlık ekipleri sürücülerin ve yolcuların ateşlerini ölçerken, Emniyet güçleri ise vatandaşların kimlik bilgilerini alarak güvenlik kontrolünden geçirdi. Yazlık evlerine gelenlerin adres ve telefon numaralarını alan ekipleri evlerinden 14 gün çıkmamaları için uyarılarda bulundu.

20 günde 125 bin araç girişi

Alınan bilgiler karakollara ve muhtarlıklara anında gönderilerek gelenlerin gözetim altına alınması sağlandı.

Ancak denetimleri yapılan araçların sayısı ve Bodrum’a girişlerinin kısıtlanmamış olması Bodrum halkı tarafından sosyal medyada tepki çekti. 125 bin sayısı ise Bodrum kaynaklı bu belgeyle duyuruldu.

Etiketler
Paylaş

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER